iOS 9.3 Beta 2 çıktı, Night Shift tekrar görüldü!

ios 9 3 gece vardiyasi modu

Apple iOS 9.3 Beta 2 sürümünü bir güncelleme ile yayınladı. Kararlı sürümden önce en son yenilikler haberimizde.

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan iOS 9.3 Beta 1 sürümü gündemimize konuk olmuştu. Şimdi ise iOS 9.3 Beta 2 yayınlandı ve bazı değişiklikler dikkatlerden kaçmadı.

iOS 9.3 Beta 2 özellikleri

İlgili güncelleme UDID kaydı olan ve cihazlarında iOS 9.3 Beta 1 yüklü olan kullanıcılar iOS 9.3 Beta 2 sürümünü aldı. 13E5191d yapım numarasına sahip olan bu güncelleme Night Shift adı verilen önemli bir yeniliği içeriyor. Bu özellik, ortam ışığından yola çıkarak ekranın daha kolay okunabilir olmasını sağlıyor.

Night Shift özelliği konum servislerini kullanarak bulunduğunuz konuma göre güneşin batıp batmadığını tespit edebiliyor. Özelliği şimdilik “Gece Modu” olarak dilimize çevirebiliriz. Böyle bir özellik zaten iOS 9.3 Beta 1’de karşımıza çıkmıştı ancak iOS 9.3 Beta 2 ile Gece Modu özelliği Denetim Merkezi’ne eklendi ve kontrolü artık Denetim Merkezi içerisinden sağlanacak. Yani özelliğe ulaşmak son derece kolay olacak.

Bir diğer önemli yenilik ise Notlar uygulaması olacak. Notlar uygulamasına parola konularak kişisel bilgilerin güvenliği sağlanmak istenmiş. Burada Touch ID veya parola girilerek Notlar uygulamasının açılmasını sağlayabileceksiniz. Bu iki önemli gelişmeyi bir kenara bırakacak olursak iOS 9.2.1’den kalan ufak hataların giderildiğini de belirtmek gerekiyor. Genel olarak sistem iyileştirmeleri de iOS 9.3 sürümünde karşımıza çıkacak.

Denetim Merkezi’ne eklenen Night Shift özelliğinin nasıl kontrol edileceğini aşağıdaki ekran alıntılarından görebilirsiniz.

iOS 9.3 beta 2

CERN: Işık hızını aştık!