iOS 18’in Tasarım Değişiklikleri Zamanla Azaldı

ios 18

Apple’ın iOS 18’de ne gibi yenilikler sunacağı merak ediliyor. Bu konu hakkında bir söylenti gündeme geldi. Rivayet edilenlere göre tasarımdaki değişiklikler zaman içinde giderek azalmış. İşte detaylar…

Weibo’da paylaşılan bir iddia Apple’ın en başlarda iOS 18‘de köklü tasarım değişiklikleri planladığını, ancak geliştirme aşamasında bu değişikliklerin birçoğunun zamanla azaldığını ve rafa kaldırıldığını belirtti. İddia sahibi söz konusu tasarım öğelerinin iOS 18’in sonraki güncellemeleri ya da iOS 19’da yer alabileceğini belirtiyor. Birkaç gün önce yayınlanan farklı bir raporda da iOS 18’de minimal düzeyde tasarım değişikliği olacağından bahsedilmişti. Ayrıca güvenilir kaynak olan Mark Gurman da bu durumu dile getirmişti. Gurman, iOS’un yeni sürümünde Ayarlar ve 1. parti bazı uygulamaların kullanıcı arayüzünde tasarımsal yenilikler olacağını söylemişti. Eğer bu söylenenler doğruysa tasarım anlamında iOS 18’in iOS 17’den pek bir farkı olmayacak.

ios 18

iOS 18’de Siri ve Mesajlar uygulamasında verilen cevaplar, cümleleri otomatik olarak tamamlama özellikleri oldukça gelişecek. Apple’ın Music servisinden Xcode’a kadar tüm platformlarına yapay zekayı dahil etmek istediği ve bu yüzden araştırmalar yaptığı belirtiliyor. Geçen gün sizlerle paylaştığımız bir haberde iPhone 16’larda kullanılacak A18 işlemcisinde daha fazla çekirdek içeren gelişmiş Neural Engine’ın olacağından söz etmiştik. Gelişmiş Neural Engine yapay zeka/makine öğrenimi özellikleri için daha yüksek performans sunmayı sağlayacak.

DigiTimes’a göre iOS 18‘in yapay zeka özellikleri Çin’de düşük olan iPhone satışlarını yeniden artırabilir. Apple, Çin pazarında yapay zeka özellikleri ve katlanabilir ekranlar sunan rakipleriyle mücadele ediyor. Katlanabilir iPhone’un en erken 2025’te çıkabileceğine dair söylentiler var, ancak zor bir ihtimal. Apple’ın elinde üretken yapay zeka özellikleri kalıyor. 2023 Aralık’ta Apple’ın Çin pazarındaki gelirinde düşüş olduğu bildirildi. Son haftalarda bu düşüşün %40’lara vardığına dair başka raporlar da var. DigiTimes, Apple’ın Çin’deki popüleritesini yeniden canlandırması için yapay zeka alanında önemli ilerlemeler kaydetmesi gerektiğini vurguladı.

Samsung Galaxy A55 ve Galaxy A35 Satışa Sunuldu