iOS 16, kilit ekranına büyük güncellemeler getiriyor

Adsiz 5

Bu sonbaharda Apple, iOS 16’ya giden bir dizi heyecan verici yeni özelliği duyurmuştu. Şimdi yeni güncelleme resmi olarak geldi. İşte tüm detaylar.

iOS 16 ile gelen en önemli değişikliklerden biri, çok çeşitli özelleştirme seçenekleri ve düzenleri içeren yenilenmiş bir kilit ekranı. Widget desteğine ek olarak farklı yazı tipleri ve vurgu renkleri seçmenize izin veren şablonlar olacak da gelecek. Bunların tümüne telefonunuzun kilidini açmanıza gerek kalmadan erişebileceksiniz. Ayrıca, zamana ve hatta hava durumuna göre değişen dinamik duvar kağıtları da dahil olmak üzere çeşitli kategoriler arasından seçim yapmanızı sağlayan yeni bir duvar kağıdı özelliği de geliyor. Bir başka büyük güncelleme, ekranın altından toplanacak olan bildirimler olacak. Yenilenen Canlı Etkinlikler özellikleri, canlı maç skorları veya Uber yolculuğu gibi güncel etkinlikleri ve randevuları takip etmenize yardımcı olmak için tasarlandı.

iOS 16, kilit ekranına büyük güncellemeler getiriyor

iOS 16 Odak Modu da yeni kilit ekranıyla çalışan bir yükseltme alıyor, böylece görevlerinizi takip etmek için widget’ları veya yapılacaklar listesi gibi şeyleri kullanabilirsiniz. Mesajlar söz konusu olduğunda, yeni güncelleme metinleri gönderildikten sonra bile düzenlemenize, mesajları düzeltmenize veya yanlışlıkla bir şey göndermeniz durumunda tamamen geri almanıza izin verecek. Apple, videolar sırasında bir şeyleri dönüştürmek ve çevirmek için Canlı Metin özelliğini genişletiyor.

Alternatif olarak, daha iyi ses girişi isteyenler için, iOS 16’nın Dikte özelliği, konuşurken artık ekran klavyenizin yerini almayacak. Bu, transkripsiyonunuzu bitirmenize gerek kalmadan manuel olarak yazmanıza, imleci hareket ettirmenize ve daha fazlasını yapmanıza olanak tanıyacak. Apple, Cüzdan uygulamasında, Apple Pay’deki satın alma işlemlerini herhangi bir gecikme ücreti veya faizi olmadan birden çok taksite ayırmanıza olanak tanıyan bir Sonra Öde özelliği ekliyor. Ve iCloud’da Apple, arkadaşların ve ailenin erişebileceği ve katkıda bulunabileceği tek bir paylaşılan fotoğraf kitaplığı için destek ekliyor.

Kripto para dolandırıcılığı milyar dolarlık pazar haline geldi