iPhone kilit ekranında artık saniyeyi de görebilirsiniz

123 11

iPhone kilit ekranında yalnızca geçerli saati ve dakikaları değil, saniyeleri de görme imkanınız var. Bunu ise ufak bir tweak ile gerçekleştirebilirsiniz.

Bazı tüketiciler iPhone‘un kilit ekranında saniyenin de gösterilmesini istiyordu. Apple’ın saniye göstergesini isteğe bağlı kapatılıp açılacak bir seçenek olarak sunulması gerektiğini talep ediyorlardı. Teknoloji devi şimdiye kadar bu isteği gerçekleştirmedi, fakat LSTimeSeconds isimli tweak sayesinde bu durum değişiyor. b4db1r3 nickli iOS geliştiricisi tarafından hazırlanan tweak Apple’ın yapmadığını yapıyor ve saniyeyi kilit ekranına ekliyor.

LSTimeSeconds herhangi bir yapılandırma seçeneği yok. Oldukça basit bir tweak. Sadece indirip, yüklemek gerekiyor. Eğer bu tweak’i kullanmak isterseniz b4db1r3’ün reposundan ücretsiz şekilde edinebilirsiniz. Tweak iOS 15 ve 16 jailbreak’i yüklü cihazları destekliyor.

iphone

Apple bir süre önce iOS ve iPadOS 16.5’i çıkardı. Bu güncellemeler az sayıda yeni özellik barındırıyor, daha çok güvenlik ve performansa yönelikler. Gelecekteki jailbreak işlemlerini daha zor hale getirecek iyileştirmeler içeriyorlar. Fakat palera1n bu güncellemelerin jailbreak’i etkilemediğini ve palera1n-c aracı ile jailbreak işleminin yapılabildiğini açıkladı.

Jailbreak, iOS ve iPadOS üzerinde daha fazla özelleştirme yapmayı, farklı özellikler kullanmayı, App Store harici uygulamalar yüklemeyi sağlıyor. Özetle işletim sisteminin kilidini açıyor. Fakat bu işlem sonrası cihazınız garanti dışı kalabilir ve istenmeyen sonuçlarla karşılaşabilirsiniz.

Mark Gurman’ın iddiasına göre 2024’ün ilk yarısında iOS 17’ye gelecek yeni güncelleme ile iPhone’a App Store haricinde uygulama yüklenebilecek. Şirketin yan yükleme denilen bu özelliği oldukça kontrollü şekilde sunacağı belirtiliyor.

Yeni iPad Pro’ların fiyatı beklenenden yüksek olacak