iOS 9.2 sürümünde hangi özellikler gelecek?

ios 9 2 safari guncellemesi

iOS 9, son dönemlerin en çok gündeme gelen güncellemelerinden biri oldu. Şimdi ise iOS 9.1’den sonra iOS 9.2 gündemde. Önümüzdeki ay yayınlanması beklenen iOS 9.2 sürümünden yeni özellikler haberimizde.

ios-9-2-safari-guncellemesi

Çeşitli iyileştirme ve düzeltmelere ihtiyaç duyan iOS 9 sürümü için en büyük güncelleme olan iOS 9.1, geçtiğimiz haftalarda duyurulmuştu. iOS 9’un hatalarını büyük ölçüde gideren iOS 9.1 sürümü, beraberinde yaklaşık 200 adet yeni Emoji ifadesiyle dikkat çeken bir güncelleme olarak karşımıza çıkmıştı.

Şimdi ise sırada iOS 9.2 sürümü var. iOS 9.1’de herhangi bir hata ortaya çıkmaması sebebiyle sıradaki güncellemenin iOS 9.1.1 değil, iOS 9.2 olması bekleniyor. Apple, UDID kaydı bulunan geliştiricilere iOS 9.2 Beta sürümünü yayınladı. Ancak bu sürümde majör olarak tabir edilen sadece bir özellik dikkat çekiyor.

iOS 9.2 sürümünün en önemli yeniliği Safari isimli internet tarayıcısında olacak. iOS 9 ile birlikte reklam engelleme uygulamalarına destek veren Safari, şimdi ise üçüncü parti uygulamalardan destek alacak. Bu tam anlamıyla bir eklenti desteği olmayacak ancak Safari, telefonunuzdaki diğer uygulamalardan bazı konularda yardım alacak. Örneğin bir şifre hatırlatma ve kaydetme uygulaması kullanıyorsanız, bu uygulama eğer uyumluysa Safari ile senkronize olarak internet sitelerine girişlerde kullanıcı adı ve şifre bilgilerinizi otomatik olarak girecek.

Bunun dışında iOS 9.2 sürümünde genel iyileştirme dışında bir yenilik beklenmiyor. iOS 9.2 sürümünün Kasım sonu, Aralık başı gibi dağıtılması planlanıyor.

iOS 9’un sinir bozan 10 özelliği!