iOS 12 güncellemesi yayınlandı! İndir!

iOS 12 güncellemesi

Apple bugün herkes için iOS 12 güncellemesini yayınladı. iOS 12 güncellemesi ile gelen yenilikler ve iOS 12 güncellemesini alacak olan tüm Apple cihazlarının listesi haberimizde. Bakalım iOS 12 güncellemesi neler sunuyor?

Apple, uzun bir süredir testlerini yaptığı iOS 12 sürümünü bugün herkesin beğenisine sundu. iPhone 5s ve sonrası tüm cihazlarına iOS 12 güncellemesini sunarak büyük bir başarıya imza atan Cupertinolu firma, iOS 11 ile yavaşlattığı modelleri bile hızlandıracağını iddia ediyor.

OTA ve iTunes üzerinden yüklenebilen iOS 12 güncellemesini yüklemeden önce yedek almanızı şiddetle tavsiye ediyoruz. Güncellemeyi yüklemeden önce şarjınızın yüzde 80’den fazla olmasına da dikkat etmenizde fayda var.

iOS 12 alacak olan tüm modeller için tıklayın

Eğer sorunsuz bir güncelleme yapmak istiyorsanız; sunucular yoğun olacağı için iOS 12’nin indirimine 1 gün sonra başlamanız daha iyi olacaktır. iTunes üzerinden güncelleme yapmanın daha stabil olduğunu da belirtelim.

iOS 12 güncellemesi nasıl yüklenir?

iOS 12 güncellemesini OTA üzerinden; Ayarlar>Genel>Yazılım Güncelleme bölümünden yükleyebilirsiniz. Dilerseniz de cihazınızı bilgisayara bağlayıp iTunes uygulamasını açıp Güncellemeleri Denetle bölümünden de iOS 12’yi yükleyebilirsiniz.

iOS 12 ile gelen yenilikler!

iOS 12 ile birlikte %40‘a varan performans artışı yaşanacak. CPU artık daha zeki bir şekilde kullanılacak ve tepkimeler daha hızlı olacak. ARKit bu güncelleme ile artık seviye atlayacak. 3D figürleri oluşturup AR ile nasıl görünebileceğini gerçek zamanlı izleyebileceksiniz.

ARKit sayesinde gerçek zamanlı arkadaşlarınız ile aynı oyunu oynayabileceksiniz. Ayrıca metre uygulaması yeni güncelleme ile sisteme eklenecek. AR sayesinde metre kullanmadan bir nesnenin ölçülerini alabileceksiniz.

iOS 12 ile birlikte fotoğraflar uygulaması yenileniyor. Fotoğraflar uygulaması artık çektiğiniz fotoğrafları daha akıllı bir şekilde kategorileyecek. Spor, konser ve tiyatro ve benzeri aktiviteler otomatik olarak gruplandırılacak. Fotoğrafları arkadaşlarınız ile paylaşabileceksiniz. Bu paylaşımlar uçtan uca şifrelenecek.

Siri yeni güncelleme ile daha da akıllanıyor. Siri‘ye kısayollar geliyor. Örneğin; Siri’ye anahtarlarımı kaybettim dediğiniz zaman, Siri otomatik olarak evinizde varsa akıllı kilit sistemini devreye sokacak ve evinizin kilidini açabilecek.

Tabii kısayollar bu kadarlada kısıtlı kalmayacak. Desteklenen uygulamalarda, Siri için kısayol atayabileceksiniz. Örneğin, Siri günlük alışkanlıklarınıza göre önerilerde bulunabilecek.

iOS 12 güncellemesi

Borsa uygulaması yeni bir tasarıma sahip oluyor. Borsadaki dalgalanmaları grafiksel olarak görebileceksiniz. Ayrıca Borsa uygulaması ile Apple News uygulaması entegre çalışacak. Bu sayede ekonomi haberlerine anında ulaşabileceksiniz.

Sesli notlar uygulaması iPad’e geliyor. Yenilenen tasarımı ile sesli not almak daha kolay olacak. iBooks uygulamasının tasarımı yenileniyor.

Car Play‘e 3. parti navigasyon uygulamaları da eklenebiliyor. Artık Google Maps gibi uygulamaları araçlarınızda kullanabileceksiniz.

Rahatsız etme modunda ekranı uyandırdığınızda bildirimler üst üste binmiş bir şekilde görünmeyecek. Bu sayede karışıklık yaşanmasının önüne geçilecek. Rahatsız etme modunu konum servisi ile kullanabileceksiniz. Örneğin; belirlediğiniz bir yerde bulunurken bildirim gelmesin diyebileceksiniz.

Android özelliği iOS’e geldi!

iOS 12 ile birlikte gelen bildirimleri direkt bildirim merkezinden sessize alabilecek veya bildirimi kapatabileceksiniz. Android’de bulunan uygulamalara göre bildirim merkezini gruplandırma özelliği iOS’e de geldi. Bu sayede bildirimler daha sade bir şekilde görünecek.

Mesajlar uygulamasındaki Animoji özelliğine Tongue yani dil algılama özelliği ekleniyor. Yeni Animoji’lerinde eklendiği bu özellik sayesinde dilinizi çıkarabileceksiniz. Memoji adı verilen yeni özellik sayesinde kendi emojinizi oluşturabileceksiniz.

iOS artık hangi uygulamaya ne kadar zaman harcadığınız haftalık olarak gösterecek. Bu özellik sayesinde zamanınızı çalan uygulamaları rahatça görebileceksiniz.

Ayrıca uygulamalara zamanlayıcı kurabileceksiniz. Örneğin; Instagram’a 5 saatten fazla vakit ayırdığımda uyarı ver diyebileceksiniz.