Apple, Mac’te görüntülü sohbetler için yeni bir ayar sundu

Apple, Mac'te görüntülü sohbetler için yeni bir ayar sundu

iPhone kullanıcıları ceplerinde harika kameralarla dolaşıyor, öyleyse neden bunu Mac’lerinde kullanmasınlar? Apple bu sorunu çözecek yeni bir özellik sundu. İşte detaylar.

MacOS Ventura’ya yeni bir özellik eklendi. Artık Mac cihazlarınızla görüntülü görüşme yaparken Apple bir iPhone kullanmanıza izin verecek. Görüntülü konuşma sırasında bu mobil kameraları FaceTime, Teams ve diğer konferans uygulamalarında görüntülü sohbetler için kullanmanıza olanak tanıyan yeni bir özellik olan Continuity Camera özelliğinin arkasında iPhone’un güzel kameralarından her türlü yararlanma fikri yer alıyor. Fikir harika olsa da, bu özellik, bir telefon standı gerektirdiğinden, tipik Apple yeniliklerinden biraz daha karmaşık. Ayrıca şirket, dizüstü ve masaüstü web kameralarının pek iyi olmadığını da kabul ediyor.

Apple, Mac'te görüntülü sohbetler için yeni bir ayar sundu Continuity Camera kurulumunun tamamı kablosuz olarak çalışıyor ve ayrıca kameranın sizi odanın içinde takip etmesine yardımcı olan Center Stage gibi özellikleri de beraberinde getiriyor. Ek olarak, masanızın yukarıdan aşağıya görünümünü göstermek için telefonunuzun ultra geniş kamerasına dokunabilirsin iz. Çoğunlukla iPhone cihazlarınızla tüm görüntülü sohbetleriniz için daha iyi arka plan bulanıklığı ve ışık efektleri elde etmenin güzel bir yolu sunulacak. Tek problem ise online bir iş görüşmesinde iPhone kameranızı kullanırsanız görüşme sırasında telefonunuza bakamayacaksınız.

Kripto para dolandırıcılığı milyar dolarlık pazar haline geldi