Mercedes-Benz bir milyon eski otomobilini trafikten çekiyor

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz, fren sisteminde tespit edilen bir sorun sebebiyle bir milyona yakın eski otomobilini trafikten çekiyor.

Alman otomobil üreticisi Mercedes-Benz için 2022’nin hiç de iyi başlamadığını söylesek yanlış olmaz herhalde. Hatırlayacağınız gibi daha geçen ay şirket, otomobillerinin acil durum sistemindeki bir hata sebebiyle 250 bin otomobili trafikten çekmek zorunda kalmıştı. Bu hatanın küçük bir yama ile düzeltilebileceği ve bu otomobillerin serviste kısa bir güncellemenin ardından trafiğe dönebileceği söylenmişti. Ancak elbette böyle bir olay şirket için hem finansal hem de prestij açısından bir kayıp demekti. Bu da yetmezmiş gibi şirket daha bir ay geçmeden yeniden bir trafikten çekme haberiyle gündemde. Üstelik bu kez Alman otomobil üreticisi neredeyse bir milyon otomobili trafikten çekmek zorunda.

Bazı eski otomobillerinin fren sisteminde bir sorun ortaya çıkma potansiyeli olduğunu gören Mercedes-Benz, tespit edilen bu kusur sebebiyle bir milyona yakın eski otomobilini trafikten çekiyor.

mercedes

Almanya trafik müdürlüğü KBA tarafından yapılan açıklamaya göre söz konusu bu hata, 2004-2015 yılları arasında üretilen SUV modelleri ML ve GL’de ve R-Class lüks minivanlarda bulunuyor. Dünya genelinde 993.407 otomobil geri çağrılıyor. Bu otomobillerinin yaklaşık 70 bini Almanya’da. Geri kalanları ise dünyanın dört bir yanından trafikte dolaşıyor.

KBA, fren sistemindeki bir parçanın yıllar içinde aşınması sonrası ortaya çıkan bu hatanın, fren pedali ile fren sistemi arasında bağlantının kopmasına ve frenlerin tutmamasına sebep olabileceğini açıkladı. Mercedes bu raporu doğrularken, çok istisnai bazı durumlarda çok sert bir frenin bu parçayı kırabileceğini söyledi.

Bu durumdan etkilenen araçların sahiplerinden bu araçları bir süre kullanmamalarını isteyen Mercedes-Benz, araçların kontrolden geçirilip bu parçaları değiştikten sonra trafiğe dönebileceğini açıkladı.

Bir yapay zeka kendi dilini yarattı