iOS 15 problemlerle boğuşuyor: Kullanıcılar henüz benimseyemedi

iOS 15 sürümü için

iOS 15 problemlerle anılmaya devam ediyor. Özellikle son dönemlerde bu güncellemede birçok hata olduğu görüldü. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen tüm detaylara birlikte bakalım.

Dünyanın en büyük güncellemelerinden bir tanesi olarak bilinen iOS 15 problemlerle karşılaşıyor. Birçok kullanıcı bu problemler nedeniyle zor zamanlar yaşıyor. Çeşitli sebeplerle eleştiri alan bu yeni güncelleme aslına bakacak olursak çok fazla benimsenmiyor. Problemin en büyük nedeni ise yaşattığı arızalar.

Apple iOS 14 için Haziran ayında yüzde 85 oranında benimsenme oranı bildirmişti. iOS 15 ise ondan biraz daha geride kaldı. Kullanıcıların önemli bir bölümü bu güncelleme sonrasında çeşitli sorunlar yaşadı. Geçiş nedeniyle sorun yaşayanların sayısı yüzde 20 seviyelerinde

iOS 15 problemlerle anılacak gibi görünüyor

Apple bu yeni güncelleme problemleri ile ilgili henüz net bir açıklama yapmadı. Ancak kullanıcıların genellikle tahmin edilenden çok daha fazla sorun yaşadığı biliniyor. iOS 14 kullanıcılara bazı önemli güvenlik önlemleri sunmuştu. iOS 15 ise güvenlik açısından yeterince güçlü değil.

iOS 15 problemlerle

Kullanıcıların yaşadığı sorunlardan bir diğeri ise ses ile ilgiliydi. iOS 15 güncellemesi ses konusunda yeteri kadar seçenek sunmuyor. Ayrıca bu yeni güncellemede dokunmatik ekranlarda işlev kayıpları ve Apple watch ile kilit açma özellikleri sorunları yaşanıyor.

iOS 15 Instagram problemleri ortadan kaldırıldı: İşte yeni güncelleme

Şirket henüz bu yeni güncelleme ile ilgili net istatistikler yayınlanmasa bile yine de Apple hayranlarının bile mesafeli durduğunu görüyoruz. İşte tam da bu nedenlerden dolayı şirket iOS 15.1 beta sürümünü test etmeye başladı. Bu test sonuçlarına göre yeni güncellemelerin etkisi ortaya çıkacak. Peki siz iOS 15 ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.