Apple iOS 16 güncellemesi giderek netleşiyor: Yeni özellikler gelecek

Apple iOS 16 güncellemesi, iOS 16 yeni güncelleme, yeni apple güncelleme, büyük apple güncelleme

Herkesin büyük bir merakla beklediği Apple iOS 16 güncellemesi iyice netleşiyor. Bu yeni güncelleme ile birlikte birçok özellik kullanıcılara sunulacak.

Uzun bir süredir iOS işletim sistemi diğerlerine göre biraz daha ön planda yer alıyor. Güvenlik, stabilizasyon ve güncelleme sıklığı bu noktada büyük bir öneme sahip. Birçok kişi iOS işletim sistemine tüm bu özelliklerden dolayı yüksek puan veriyor. 7 Haziran 2021 tarihinde iOS 15 yayınlanmıştı. Şimdi ise bir üst sürüme geçiliyor.

Konuyla ilgili gelen son detaylara baktığımızda; iOS 16 çıkış tarihi, güncellemeyi destekleyen cihazlar ve sürümdeki yeni özellikler henüz iddia boyutunda. Tanıtılmasına yaklaşık olarak 4 ay kalmasına rağmen özelliklerinin tamamı ortaya çıkmadı. Apple bu yeni işletimini sistemini gizliyor.

Apple iOS 16 güncellemesi yakında tanıtılacak

ABD’li teknoloji devi Haziran ayında bir etkinlik düzenleyecek. Bu etkinlik ile birlikte iOS 16 kullanıcılara tanıtılacak. Eskiyen bazı cihazlar için ne yazık ki bu yeni güncelleme gelmeyecek. Gelen son detaylara baktığımızda Apple A10 Bionic’ten daha eski olan işlemcilere yeni güncelleme ulaşamayacak.

Apple iOS 16 güncellemesi, iOS 16 yeni güncelleme,  yeni apple güncelleme, büyük apple güncelleme

Birçok yeni özellik getirilmesi planlanan bu güncellemenin ilk kesinleşen özelliği widget ile ilgili oldu. Bu özelliğin daha fazla geliştirileceği söyleniyor. Uygulamalar daha işlevsel ve pratik bir şekilde kullanılacak. Ayrıca FaceTime platformu Zoom gibi bir yapıya kavuşuyor. Böylece hem tasarım hem de işlevsellik açısından bu uygulamanın ön plana çıkacağını söyleyebiliriz.

Apple Car için açılır tavan teknolojisili yeni patent ortaya çıktı

Apple iOS 16 güncellemesi içerisinde metaverse detayları yer alabilir. Henüz bu konuda bir kesinlik yok. Ancak şirketin bu evrene uzak olmadığını biliyoruz. Peki sizce iOS 16 işletim sisteminde ne tür yenilikler yer almalı?