Intel 15 Bin Kişiyi Daha İşten Çıkarıyor

intel

Son dönemde finansal olarak epey zorlu bir dönemden geçen Intel, bir kez daha işten çıkarma kararı aldı. Bu kez de 15 bin kişi işten çıkarılıyor.

Yıllardır işlemcileri ile teknoloji pazarında oldukça önemli bir yere sahip olan Amerikalı teknoloji şirketi Intel, son dönemde ise eski günlerini mumla arıyor. Son dönemde daha çok işten çıkarma haberleriyle gündeme gelen şirket, bu hafta yeni bir işten çıkarma kararı daha aldı. Şirket bu kez de 15 bin çalışanıyla yollarını ayıracak. Bu da şirketin toplam iş gücünün yaklaşık yüzde 15’ine denk geliyor ki bu da şirkette yaşanan küçülmenin boyutunu gözler önüne seriyor.

Son dönemde geliri istediği seviyelere ulaşmayan Intel, içinde bulunduğu finansal krizin daha da büyümemesi için 2025’e kadar masrafları 10 milyar dolar azaltmayı hedefliyor. Şimdi 15 bin kişinin bir anda işten çıkarılmasının sebebi de bu kesintiler.

Intel Quantum

Şirket CEO’su Pat Gelsinge, çalışanlara gönderdiği notta, “Gelirlerimiz beklediğimiz gibi artmadı ve yapay zeka gibi güçlü trendlerden de henüz tam olarak faydalanamadık” ifadelerini kullandı. Buna karşılık harcamalarının çok fazla olduğunu söyleyen Gelsinge, bu yüzden cesur kararlar alıp gemiyi su üstünde tutmaları gerektiğini söyledi. Çünkü Gelsinge, yılın ikinci yarısının da kendileri için pek iyi görünmediğini söylüyor. Görünen o ki 2024 genel olarak Intel için epey zorlu geçecek. Bunun bedelini ödeyen ise çalışanlar olacak.

Amazon Prime Bu Ay 22 Oyunu Ücretsiz Verecek