Unity Software’da Sıkıntıların Ardı Arkası Kesilmiyor

Unity

Popüler oyun motoru ile tanınan Unity Software’da sıkıntıların ardı arkası kesilmiyor. Şirket şimdi de işten çıkarma haberiyle gündemde.

Oyun geliştiricilerinin en çok kullandığı oyun motorlarından biri olan Unity’nin arkasındaki şirket olan Unity Software son dönemde tartışmalı bir şirkete dönüştü. Şirketin kendi oyun motorunu kullanan popüler oyunlardan daha fazla para koparmak için zam yapmaya çalışmasıyla başlayan süreç, şirket CEO’sunun işinden olmasıyla sonuçlandı. Ancak CEO değişikliği de şirketi kurtarmaya yetmedi. O günden beri sıkıntılı günler geçiren şirket, bu hafta da işten çıkarma haberleriyle gündeme taşındı.

Şirket bu hafta bir açıklama yaparak önümüzdeki günlerde 1800 çalışanı ile yollarını ayıracağını duyurdu. Bu da şirketin iş gücünün yüzde 25 küçüleceği anlamına geliyor ki bu ölçekte bir şirket için bu endişe verici bir oran. Ancak şirket önümüzdeki dönemde finansal sorunlar yaşamamak için maliyetleri kısmanın kritik olduğuna inanıyor. Şirket bu işten çıkarmaların tam olarak ne kadarlık bir tasarrufa vesile olacağını detaylandırmasa da bu sayede finansal durumlarını rahatlatacaklarına dikkat çekti.

unity

Unity bu işten çıkarmaları finansal olarak kendisini güvence altına almak istemesine dayandırıyor olsa da aslında şirketin bir tür yeniden yapılanmanın peşinde olduğu düşünülüyor. Çünkü şirket aslında yaşadığı tüm sorunlara rağmen finansal olarak iyi durumda. Popüler oyun motorunun kullanımı sayesinde geçtiğimiz yıl gelirini arttıran şirket, bu sayede hisse değerini bir yılda yüzde 43 arttırdı. Bu yüzden bu son kararı sadece finansal kaygılarla alınmış bir karar olarak görmemek lazım. Şirket son dönemde pek çok teknoloji ve oyun şirketinin yaptığını yaparak personel sayısını azaltıyor.

Oppo Find X7 Resmen Tanıtıldı