Electronic Arts da işten çıkarma furyasına katıldı

Electronic Arts

Teknoloji ve oyun dünyasındaki toplu işten çıkarma furyasına Electronic Arts da katıldı. EA toplam iş gücünün yüzde 6’sını işten çıkarma kararı aldı.

Bir süredir tüm dünyada etkilerini hissettiren küresel finansal kriz, teknoloji ve oyun dünyasını da derinden etkiledi. Bunun sonucu olarak pek çok şirket kemer sıkma politikalarını devreye soktu. Bu da çok sayıda kişinin işini kaybetmesine sebep oldu. Öte yandan üst üste gelen bu işten çıkarma ve küçülme haberlerinin bu stratejileri normalleştirmesi, finansal olarak iyi bir gidişat tutturan şirketlerin de personel sayısını azaltmasına zemin hazırladı. Bunun son örneği de Electronic Arts oldu.

Oyun dünyasının önde gelen şirketlerinden Electronic Arts, ya da daha sık kullanılan adıyla EA son dönemde finansal olarak oldukça başarılı sonuçlar elde ediyor olsa da bu durum şirketin de işten çıkarma furyasına katılmasına engel olmadı. EA, dün bir açıklama yayınlayarak 800 çalışanını, yani iş gücünün yaklaşık yüzde 6’sını işten çıkaracağını duyurdu.

electronic arts 1 milyar dolar

Toplu işten çıkarmaların oyun dünyasına da sıçradığının habercisi olan bu kararın gerekçelerini kamuoyuyla paylaşan EA, gelecek planlarında bazı değişiklikler yaptıklarını ve artık planlarına uymayan bazı projeleri rafa kaldırdıklarını açıkladı. Belli başlı projeler rafa kaldırıldığı için de önümüzdeki yıllarda ihtiyaç duydukları iş gücü azaldı. Buna bir de şirket içindeki yeniden yapılanma eklenince bazı çalışanlara artık ihtiyaç kalmadı. EA işten çıkarma kararını böyle açıklıyor. İşten çıkarılan kişilerin mağdur olmaması için de ellerinden gelen desteği sağlayacaklarını söylüyor.

Oyun dünyasında bir devrin sonu: E3 2023 iptal edildi