Tesla’nın Rakibi de Zor Günler Geçiriyor

Tesla Lucid

Elektrikli otomobil pazarındaki düşüş yüzünden sıkıntılı günler geçiren tek şirket Tesla değil. Lucid ve Rivian gibi rakipleri de işten çıkarmalarla gündemde.

Bildiğiniz gibi Tesla Motors son dönemde zor günlerden geçiyor. Elektrikli otomobil pazarında hızla değişen dengeler yüzünden zirvedeki yeri tehlikeye giren şirket, ciddi bir finansal krizle karşı karşıya. Bu krizi daha fazla büyümeden bertaraf etmek isteyen şirket, bu sebeple çok sayıda çalışanını işten çıkardı. Önümüzdeki günlerde bunlara yenileri de eklenecek gibi görünüyor. Tüm bunlar, Tesla’nın düşüşe geçtiği şeklinde yorumlanıyor. Ancak aslında bu durum Elon Musk’ın şirketine özgü değil. Elektrikli otomobil pazarında genel bir düşüş söz konusu. Nitekim Tesla’nın başlıca rakiplerinden biri olan Lucid de benzer sıkıntılarla karşı karşıya.

tesla lucid

Amerika merkezli elektrikli otomobil üreticisi Lucid Motors, zor günlerden geçiyor. Tesla gibi onlar da son dönemde işten çıkarma haberleriyle gündeme geliyor. Geçtiğimiz yıl 1300 kişiyi işten çıkararak küçülmeye giden şirket, şimdi yeni bir işten çıkarma kararı daha aldı. Şirket bu kez de 400 kişiyi işten çıkaracak. Şirket yeni elektrikli SUV’larının bu gidişatı tersine çevireceğine inanıyor. Ancak şimdilik satışlar şirketin mevcut konumunu koruması için yeterli noktada değil. Bu yüzden şirket bir kez daha küçülme kararı aldı.

Üstelik bu durumdan etkilenen elektrikli otomobil üreticileri bundan da ibaret değil. Bloomberg tarafından paylaşılan bilgilere göre elektrikli otomobil pazarında genel bir yavaşlama söz konusu. Hatta bu yüzden Ford’un bu alana yaptığı yatırımı kısma kararı aldığı konuşuluyor. Diğer yandan Lucid gibi Rivian da işten çıkarmalara hazırlanıyor.

Apple Vision Pro Sonunda Global Pazara Çıkıyor