Instagram, içerik oluşturucuların sponsor bulmasını kolaylaştırıyor

Instagram, içerik oluşturucuların sponsor bulmasını kolaylaştırıyor

Instagram, içerik oluşturucuların platform aracılığıyla para kazanmasını kolaylaştırmak için yeni araçlar test ediyor. Uygulama şimdi, ilk olarak Haziran ayındaki İçerik Oluşturucu Haftası etkinliğinde gösterdiği bir özellik olan bağlı kuruluş mağazalarını ve özel bir “ortaklıklar” gelen kutusunu test ediyor. İşte detaylar.

Günümüzde platformlar içerik oluşturucuları kendilerine çekmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Her bir platform birbirinden farklı özelliklerle içerik oluşturucuların kendi platformları üzerinden para kazanmalarını sağlayacak yenilikler sunuyor. Instagram da bu kapsamda içerik oluşturucular için yeni özelliklerini duyurdu. Bağlı mağazalar özelliği Facebook’un halihazırda yaygın olarak bulunan mevcut alışveriş özelliklerinin bir uzantısı olarak karşımıza çıkacak. İçerik oluşturucular, takipçileri bu mağazalardan ürün satın aldığında komisyon ücreti alacak (ancak bu düzenlemelerin kesin koşulları ayrıntılı olarak açıklanmadı). Şirket, şu an için alışveriş özelliğinin yalnızca bu ortaklık programının parçası olan içerik oluşturucular tarafından kullanılabileceğini söylüyor.

Instagram, içerik oluşturucuların sponsor bulmasını kolaylaştırıyor

Instagram, markaların sponsorluklar için içerik oluşturucularla bağlantı kurmasını kolaylaştıracağını söylediği yeni gelen kutusu özelliklerini de test ediyor. Instagram DM’leri, yalnızca markalardan gelen mesajlar için özel bir “ortaklıklar” bölümü alacak. Şirket, bunun bu mesajlara “öncelikli yerleşim” vereceğini ve gelen mesajların genellikle kaybolduğu “istekler” bölümününden çıkacağını duyurdu. Uygulama ayrıca, markaları sponsorluk arayan içerik oluşturucularla eşleştirmek için araçlar üzerinde çalışıyor. Araçlar sayesinde içerik oluşturucular, çalışmak istedikleri markaları doğrudan uygulamadan belirleyebilirler. Markalar, yaş, cinsiyet ve takipçi sayısı gibi faktörlere göre ihtiyaçlarına uyan içerik oluşturuculara göz atabilir.

Araçlar henüz erken bir aşamada ve şimdilik yalnızca bir avuç şirket ve içerik oluşturucu katılıyor. Ancak şirket daha önce bu tür özelliklerin önemli ölçüde genişleyebileceğinin sinyallerini vermişti.

Google, cihazlarını iş için kullanan Android sahiplerinin hayatını kolaylaştıracak