Instagram rehber sunmaya başladı! Bu rehber ne işe yarayacak?

Instagram

Instagram rehber sunmaya başladı. İnsanlar rehberler özelliği sayesinde içerik üreticilerinin daha kolay içerik oluşturmasını sağlayacak.

Instagram, yeni özelliği ile iOS ve Android kullanıcılarının karşısına çıktı. Instagram rehber özelliği ile kullanıcılara ilham veren içerikleri, önerileri ve içerik oluşturucuların halka açık gönderileri, kuruluşlarından ve yayıncılarından ipuçlarını keşfetmelerine yardımcı olacak. Yararlı ipuçları ve önerilerle birlikte, içerik oluşturucu tarafından küratörlüğünde yayınlar ve videolar da içerecek.

COVID-19 salgını nedeniyle dünya nüfusunun çoğunun evde karantinada olması nedeniyle sosyal medya kullanımı hızla arttı.

Facebook Afrika kıtasının çevresine kablo dolayacak

Bir çok insan ilham ve tavsiye kaynakları bulmak için internete yönelmişti. Ancak bazen ilham veren içerikleri bulmak zor olabiliyordu. Instagram, yeni özelliği ile kullanıcıların ilah verecek içerikleri bulması için kolay bir yol sunarak bu sorunu çözmeyi amaçlıyor.

@Afspnational, @heads_together, @vitaalere, @klicksafe, @headspace_aus, @deepikapadukone, @sudahdong ve @eenfance gibi birçok içerik oluşturucu ve kuruluş hesabında rehberler bulunacak. Kullanıcıların bu rehberleri hazırlayanların profillerini ziyaret ettiklerinde, rehberlerini görüntülemek için yeni bir simgeye tıklamaları gerecek. Bu sayede içerik üreticilerinin rehberlerine ulaşım sağlayabilecek.

Şimdilik kademe kademe sunulan bu özelliğin nasıl görüneceğine aşağıdaki ekran görüntüsünen ulaşabilirsiniz.

Instagram rehber

Instagram, ayrıca kullanıcıların bu rehberleri paylaşmaları için Hikayeler veya Direkt Mesajlar üzerinden arkadaşlarına gönderme imkanı da sunuyor.  Çok yakında ise uygulamadaki Keşfet bölümüne bu rehberlere erişme özelliğinin de ekleneceği söyleniyor.