Instagram algoritmasında değişikliğe gitti

Instagram'ın yeni özellikleri

Eğer siz de Instagram üzerinde benzer içerikler görmekten yorulduysanız artık algoritma bunun önüne geçecek. İşte tüm detaylar.

Instagram da her post birbirine benziyor ve artık bundan gına geldi denebilir, tam da bu noktada platform bunu değiştirmek için kolları sıvadı. Instagram, kopya içerik yayınlayanlar için önemli sonuçlar doğuracak bir hamle duyurdu. Artık şirket “orijinal içeriği” öne çıkarmak için Reels’e yönelik öneri algoritmasını elden geçirecek. Şirket ayrıca, uygulamada daha küçük hesaplara daha fazla görüntüleme sağlamak amacıyla Reels’i sıralama şeklini de değiştiriyor.

Değişiklikleri açıklayan bir blog yazısında şirket, sıralama sistemini “düzeltmeye” çalıştığını, böylece daha az takipçiye sahip hesapların erişimlerini genişletmenin daha kolay olacağını söyledi. Şirket durumu şöyle açıkladı: “Geçmişte, içeriği nasıl sıraladığımız nedeniyle, büyük takipçilere sahip içerik oluşturucular küçük orijinal içerik oluşturuculara kıyasla önerilerde daha fazla erişim elde etti.” “Tüm yaratıcılara yeni kitlelere ulaşma konusunda daha eşit bir şans vermek için bunu düzeltmenin önemli olduğunu düşünüyoruz.”

Instagram algoritmasında değişikliğe gitti

Instagram’ın önerilerini “daha eşit” hale getirmek için nasıl değiştirdiği tam olarak belli değil ancak şirket, algoritmanın artık daha fazla takipçisi olan hesaplara öncelik vermeyeceğini öne sürüyor. Değişiklik “önümüzdeki aylarda” kullanıma sunulacak, dolayısıyla içerik oluşturucuların bu güncellemenin etkilerini görmesi biraz zaman alabilir. Uygulamanın “orijinal içerik” konusundaki değişiklikleri çok daha hızlı olacak. Instagram, iki adet aynı içerik tespit ettiğinde önerilerinde kopya içeriği yayınlamayacağını söylüyor.

ABD Spot Bitcoin ETF’lerinden 51.5 Milyon Dolar Daha Çıktı