Spotify kendi Clubhouse versiyonunu oluşturuyor!

Spotify kendi Clubhouse versiyonunu oluşturuyor!

Twitter ve Facebook gibi, Spotify da Clubhouse tarafından popüler hale getirilen sesli sohbet alanına giriyor. Şirket, içerik oluşturucuların ve kullanıcıların istediği “canlı ses deneyimi” planlarını duyurdu.

Clubhouse rakibi uygulamasını güçlendirmek için Spotify, Locker Room adlı spor hayranları için canlı bir ses uygulamasının yapımcısı olan Betty Labs’ı satın aldı. Şirket, satın almaya ne kadar harcadığını söylemedi. Spotify, önümüzdeki aylarda iOS ve Android’de tekrar kullanıma sunmadan önce, Locker Room uygulamasınu yeniden markalandırmak ve yenilemek için App Store’dan geçici olarak kaldıracak. Spotify, Locker Room’u müzik, spor ve kültürle ilgili konuşmalara odaklanarak “daha geniş bir içerik oluşturucu ve hayran yelpazesi için gelişmiş bir canlı ses deneyimine” dönüştüreceğini söylüyor. Şirket, “Profesyonel sporculara, yazarlara, müzisyenlere, şarkı yazarlarına, podcast’lere ve diğer küresel seslere gerçek zamanlı tartışmalara, münazaralara, oturumlara ve daha fazlasına ev sahipliği yapma fırsatları vereceğiz,” diyor. Locker Room (veya yeni adı ne olursa) ana Spotify uygulamasından ayrı tutulacak.

Spotify kendi Clubhouse versiyonunu oluşturuyor!

Spotify’ın araştırma ve geliştirme şefi Gustav Söderström’ün The Verge’e verdiği demeçte, şirket ücretli sohbet odaları barındırma seçeneği gibi para kazanma özelliklerini test ediyor dedi. Ayrıca, birçok Clubhouse ve Twitter Spaces kullanıcısının zaten manuel olarak yaptığı bir şey olan, Spotify’ın konuşmaları podcast’lere kolayca dönüştürmenin bir yolunu ekleme olasılığı da var. Spotify, uzun zamandır kendisini sesle ilgili her şey için başvurulacak bir hizmet haline getirmeye çalışıyor. Örneğin, son birkaç yılda podcast’lere büyük yatırım yaptı. Artık podcast oluşturma araçlarına sahip. Spotify ayrıca, arkadaşlarınızın ne dinlediğini görme seçeneğinin yanı sıra paylaşılan sıralar ve çalma listeleri gibi bazı sosyal özelliklere de sahip.

Disney+ Nisan’da ‘Obi-Wan Kenobi’yi çekmeye başlayacak!