Grand Theft Auto üçlemesi 11 Kasım’da geliyor

Grand Theft Auto üçlemesi 11 Kasım'da geliyor

Bugün senelere meydan okuyan Grand Theft Auto III’ün 20. yıldönümü. Rockstar Games, bugün yenilenmiş üçleme sürümlerine ne zaman sahip olabileceğimizi açıkladı. İşte detaylar.

Grand Theft Auto paketi, PC, PlayStation 4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S ve Nintendo Switch için 11 Kasım’da dijital olarak geliyor. Fiziksel sürümler 7 Aralık’ta konsollar için satışa sunulacak .Rockstar, üçleme için 60 dolar fiyat etiketi belirlemiş. Daha önceden bir kaç dolara satılan oyunların yeni fiyatı bazı kişileri derinden etkileyebilir. Yeniden düzenlenmiş GTA: San Andreas’ın 11 Kasım’da Xbox Game Pass’e geleceğini ve yükseltilmiş GTA III’ün 7 Aralık’ta PlayStation Now’a geleceğini belirtmekte fayda var.

Grand Theft Auto üçlemesi 11 Kasım'da geliyor

Oyunlardaki en belirgin değişiklikler yükseltilmiş, daha zengin görseller. Rockstar, daha yüksek çözünürlüklü dokular ekliyor, hava efektlerini geliştiriyor.  Bunlara ek olarak karakter ve araç modellerini de geliştiriyor, aydınlatma sistemini elden geçiriyor ve çizim mesafelerini artırıyor. Bunların hepsini her oyunun orijinal estetiğine sadık kalarak yapmaya çalışıyor. Vice City, orijinalinden çok daha canlı görünüyor, ama yine de açıkça Vice City özüne sadık kalıyor.

Platforma özel bazı geliştirmeler var. PS5 ve Xbox Series X oyuncuları, oyunları saniyede 60 kareye kadar 4K olarak çalıştırabilecek. Oyuncular jiroskop kontrollerine sahip olacak ve menülerde gezinmek ve kamerayı yakınlaştırmak ve kaydırmak için dokunmatik ekranı kullanabilecekler. Rockstar, oyunu başka şekillerde değiştirdi. Kontrolör düzeni artık GTA V’ninkiyle eşleşiyor ve silah sesi ve hedefleme, silah ve radyo istasyonu seçim çarkları ve mini haritalarda (yol noktaları belirleme yeteneği gibi) değişiklikler de karşımıza çıkacak.

Google, cihazlarını iş için kullanan Android sahiplerinin hayatını kolaylaştıracak