Instagram içerik oluşturucularına özel güncelleme sundu

Instagram içerik oluşturucularına özel güncelleme sundu

Instagram bu yıl içerik oluşturucu abonelik programını oluşturuyor ve şimdi birkaç önemli parçayı değiştiriyor. İşte detaylar.

İçerik oluşturucular artık yalnızca abonelere özel yayın gönderilerini paylaşabilir. Buna göre bu Reels ve fotoğraflar, öne çıkarılmak için taç sembollü mor bir rozete sahip olacak. Instagram başkanı Adam Mosseri, programdaki içerik oluşturuculardan en çok talep aldığı özelliğin bu olduğunu söyledi. Ayrıca yeni bir abone sohbet seçeneği gelecek. İçerik oluşturucular, takipçilerini Discord yerine Instagram’da daha fazla sohbet etmeye ikna etmek amacıyla 30’a kadar abonesi olan grup DM’ler oluşturabilecek. Böylece insanlar Discord yerine Instagram’da kalacak.

Instagram içerik oluşturucularına özel güncelleme sundu

Grup sohbetleri Messenger tarafından desteklenecek ve içerik oluşturucular bunları gelen kutularından veya bir Hikayeden başlatabilecek. 24 saat sonra otomatik olarak sona erecekler. Hayranlar, bir içerik oluşturucunun profilindeki bir abone ana sayfa sekmesine de erişebilecek. Fotoğraflar, Makaralar ve arşivlenmiş Yaşamlar dahil olmak üzere ödeme duvarlı içerik burada merkezileştirilecek. Mosseri, ABD’deki on binlerce içerik oluşturucunun artık özel içeriğe erişmek için hayranlarından ayda 100 dolara kadar ücret talep etmelerini sağlayan abonelik programına erişimi olduğunu söylüyor. Instagram, içerik üretici aboneliklerini ödeme duvarlı Hikayeler ve canlı yayınlarla Ocak ayında test etmeye başladı. Aboneler ayrıca yorumlarda ve DM’lerde kullanıcı adlarının yanında görünen mor bir rozet alır. Yeni özellikler içerik oluşturucuların performansını oldukça artıracak diyebiliriz.

Cerrahlar, beyin ölümü gerçekleşen iki insana domuz kalbi nakletti!