Google, cihazlarını iş için kullanan Android sahiplerinin hayatını kolaylaştıracak

Google, cihazlarını iş için kullanan Android sahiplerinin hayatını kolaylaştıracak

Google, Android’in iş profili özelliğini daha fazla cihaza getirmeyi planlıyor. Araca aşina değilseniz, iş ve kişisel uygulamalarınızı birbirinden ayırma, bağlantıyı kesmeniz gerektiğinde devre dışı bırakmak için kullanabileceğiniz bir geçiş düğmesi sunma gibi özelliklere sahip. İşte detaylar.

Günümüzde cep telefonları artık sadece bir iletişim aracı olmaktan çıktı. İnsanlar cihazlarını iş amaçlı olarak da kullanıyor. Hal böyle olunca bazen kişisel bildirimler ve iş bildirimleri birbirine girebiliyor. Google is bu konuyu çözecek bir yöntem bulmuş. Söz konusu düğmeyi çevirdiğinizde, işle ilgili hiçbir uygulama size bildirim gönderemez ve konumunuza erişemez. Ayrıca kişisel uygulamalarınızdaki verileri silerek şirketinizin BT departmanının kişisel bilgilerinize erişmesini engeller. Google bu özellik ile cihazını iş amaçlı kullanan kişilere ciddi bir kolaylık sağlamayı hedefliyor.

Google, cihazlarını iş için kullanan Android sahiplerinin hayatını kolaylaştıracak

Araç şu anda yalnızca kurumsal müşteriler tarafından kullanılabilir, ancak 2022‘den itibaren Google, aracı Workspace kullanıcılarına sunmaya başlayacak. Daha sonra özelliği diğer kimlik sağlayıcıların kullanımına sunmayı planlıyor. Şirket, “Bu, sonunda Android’i iş amaçlı kullanan herkesin tek bir arayüzde iş ve kişisel uygulamaları ayırmasına ve işle ilgili tüm uygulamaları tek bir tıklamayla duraklatmasına izin verecek” ifadelerini kullandı.

Özelliğin genişletilmesi, işletme sahiplerine ve serbest çalışanlara çok yardımcı olacaktır. Herkes daha iyi bir iş-yaşam dengesine sahip olmaktan yararlanabilir. Özelliğe göz atmak için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

Vikingler Amerika’yı Christopher Columbus’tan 500 yıl önce keşfetmiş!