Instagram, DM mesajlarda tacizin önüne geçmeye çalışıyor

Instagram, DM mesajlarda tacizin önüne geçmeye çalışıyor

Instagram, doğrudan mesajlarda tacizin önüne geçecek yenilikler getiriyor. Diğer kullanıcıları taciz etmek veya tehdit etmek için doğrudan mesajlar kullanan hesapları kalıcı olarak yasaklanıyor. Değişiklik, Birleşik Krallık’taki birkaç futbolcunun uygulamaya ırkçı saldırılar bildirmesinden sonra geldi.

Bir blog gönderisinde Instagram, “futbolcuları hedef alan ırkçı çevrimiçi tacizi” anlattı. Şirket yorumlarda zorbalığı tespit etmek için kullandığı aynı otomatik teknolojiyi doğrudan mesajlarda kullanmıyor. Bu nedenle doğrudan mesajlarda zorbalığın önüne geçmek çok daha zor. Ancak yeni politikayla Instagram’a doğrudan mesajlarda taciz bildirildiğinde “daha sert önlemler” alacağını söylüyor.

Instagram, DM mesajlarda tacizin önüne geçmeye çalışıyor

Önceden Instagram, taciz bildirildiğinde bir hesabın DM’leri kullanma yeteneğini geçici olarak sınırlıyordu. Şimdi şirket, tekrarlanan “ihlal mesajlarının” hizmetinin kalıcı olarak askıya alınmasına neden olacağını söylüyor. Instagram, “Mesajlaşma kısıtlamalarımızı aşmak için oluşturulan yeni hesapları da devre dışı bırakacağız. Yalnızca kötüye kullanım amaçlı mesajlar göndermek için oluşturulmuş bulduğumuz hesapları devre dışı bırakmaya devam edeceğiz” diye yazıyor. Şirket ayrıca, kullanıcıların takip etmedikleri hesaplardan gelen mesajları devre dışı bırakmalarına olanak tanıyan DM kontrollerini herkesin kullanımına sunmaya çalışıyor.

Instagram İngiltere’deki futbolcuları hedef alan ırkçı tacizi içeren belirli bir sorunu ele aldı ve şöyle yazdı: “Platformumuzda nefret ve ırkçılıkla mücadele etmek için elimizden gelen her şeyi yapmaya kararlıyız. Ancak bu sorunların bizden daha büyük olduğunu da biliyoruz. Diğer şirketler, futbol dernekleri, sivil toplum kuruluşları, hükümetler, ebeveynler ve eğitimcilerle hem çevrimiçi hem de çevrimdışı çalışmayı dört gözle bekliyoruz. ”

Instagram, Temmuz ve Eylül 2020 arasında 6,5 milyon nefret söylemi ile ilgili harekete geçti. Bunun % 95’inin kullanıcılar tarafından bildirilmeden önce tespit edildiğini söyledi.

Türkiye Uzay Ajansı 5 milyon dolarla uzaya çıkmak istiyor! Peki bu mümkün mü?