Twitter 140 Karakteri Kaldırıyor!

Twitter 140 Karakteri Kaldiriyor

Twitter dün akşam itibariyle geliştirici forumunda yaptığı açıklama ile 140 karakter sınırını kaldıracağını açıkladı.

Bilindiği gibi sosyal paylaşım sitesi Twitter, 140 karakter ile derdini anlatma platformu olarak hizmet veriyor.

Twitter 140 Karakteri Kaldiriyor!

Dev mikroblog sitesi Twitter’ın dün akşam geliştirici forumunda yaptığı açıklama ile önümüzdeki aydan itibaren sitemdeki direkt mesajlarda 140 karakter sınırını kaldıracağını duyurdu. Mesajlaşma uygulamalarının iyice mobil sektörde kendini göstermesiyle beraber Twitter’ın da bu yönde bir adım atması zaten gerekliydi. İlk olarak fotoğraf gönderme ve sonrasında da grup mesajlaşması özelliklerini duyuran Twitter, kullanıcılarının iletişim için kendi hizmetinden ayrılmasını istemiyor gibi bir çizgi çizmiş durumda.

Açıklamanın geliştirici forumunda yapılma sebebinin ise kendi uygulamalarında Twitter DM’e olanak sağlayan yazılımcıların güncelleme gelmeden önce uygulamalarındaki API’ı düzenleyerek 140 karakterden uzun mesajları almalarını sağlamak. Temmuz ayı içerisinde gelmesi beklenen DM güncellemesi, diğer Twitter kullanıcıları ile konuşurken DM kullananların çok işine yarayacak gibi görünüyor.

Karakter sınırı konusunda ilk kez aldığı kararlardan taviz vere Twitter’ın, normal tweet’lerde ise böyle bir hamle yapması mümkün görünmüyor.

Logitech, Logitech Room L’yi Tanıttı!