Instagram direk mesajlara çıplaklık engeli geliyor

Instagram

Instagram’a gelecek yeni bir özellik, kullanıcıların izin vermediği kişilerin direk mesajlar üzerinden çıplaklık içeren görseller göndermesini engelleyecek.

Sosyal medya kullanıcılarına sunduğu hizmeti geliştirmenin yollarını arayan Meta, özellikle şu anda elindeki en büyük ürünü olan Instagram’ı kullanıcılar için daha iyi hale getirmek için elinden geleni yapıyor. Bu amaç doğrultusunda yeni özellikler geliştiren Meta, şimdi de kullanıcıların istemedikleri görüntülerle karşı karşıya kalmasını engelleyecek bir özellik geliştirdi.

Yakında uygulamaya eklenmesi beklenen bu yeni özellik, direk mesajlar üzerinden gönderilen görüntüler arasından çıplaklık içerenleri otomatik olarak sansürlüyor. Kullanıcılar istedikleri takdirde bu fotoğrafları görüntüleyebiliyor. Ancak bu özellik onlara, istemedikleri kişilerden gelen çıplak fotoğrafları doğrudan engelleme şansı veriyor. Özellikle kadın kullanıcıların bu özelliği epey faydalı bulacağı tahmin ediliyor.

Instagram hikayeler bölümüne

Elbette Meta’nın direk mesajlar üzerinden gönderilen kişisel fotoğraflara müdahale etmesi bir mahremiyet kaygısını beraberinde getiriyor. Ancak şirket böyle bir durumun kesinlikle söz konusu olmayacağının altını çiziyor. Direk mesajlarla gönderilen görseller doğrudan yapay zeka tarafından denetlenecek ve gerekli görüldüğü takdirde sansürlenecek. Şirketin bu görüntülere erişimi olmayacak.

Meta, bu özelliğin henüz hazırlık sürecinin ilk aşamalarında olduğunu ve test aşamasına geçmediğini açıkladı. Bu da bu yeni özelliğin Instagram’a eklenmesi için bir süre daha beklememiz gerekeceği anlamına geliyor. Yine de bunun şirket adına doğru yolda atılmış bir adım olduğunu söyleyebiliriz.

FIFA 23’ten Ted Lasso sürprizi