Huawei oyun konsolu geliyor: Büyük iddialar var!

Ericsson başkanı Huawei savaşını İsveçli bakana götürdü

Huawei oyun konsolu gündeme bomba gibi düşmeyi başardı. Peki gerçekten de şirketin böyle bir amacı var mı? İşte merak edilen detaylar.

Bugüne kadar hakkında hiçbir şey söylenmeyen Huawei oyun konsolu, yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlıyor. Çin’deki popüler sosyal medya platformlarından Weibo, genel olarak bu ve buna benzer iddiaların merkezi haline geldi. Peki gerçekten de Huawei böyle bir işe kalkacak mı?

Platformda yer alan bir kişi düzenli olarak Huawei ile ilgili bazı iddialarda bulunuyor. Hem bu şirketin hem de Honor firmasının oyuncu dizüstü bilgisayarı geliştirdiğini söylemişti. Gerçekten de bu iddiaları doğru çıktı ve Honor, Hunter ismindeki oyuncu dizüstü bilgisayarını tanıttı.

Huawei oyun konsolu iddiaları gerçek olabilir

Ortaya atılan iddialar aslında gerçek olmaya son derece yakın. Birçok teknoloji devi oyun dünyasına bir şekilde dahil olmaya çalışıyor. Google tarafından ortaya atılan Stadia bunlardan sadece birisi.

Huawei oyun konsolu
Oyunların giderek daha fazla önem kazanmaya başladığı şu günlerde piyasa, oyun oynatabilecek cihazlar üretmekle meşgul. Bu konuda Apple da dahil olmak üzere birçok şirketin yoğun çabası var. Huawei ise yeniden en büyük cihaz üreticileri arasına girmek için böyle bir çalışmaya gidebilir.

Huawei elektrikli otomobil için harekete geçti

Şirket tarafından üretilmesi planlanan bu cihazın Xbox ve PlayStation oyun konsollarıyla benzerlik göstereceği söyleniyor. Yani aynı zamanda Sony ve Microsoft gibi firmalara da rakip olacak. Peki siz üretilmesi planlanan oyun konsolu hakkında ne düşünüyorsunuz? Huawei böyle bir işe kalkışmalı mı?