WhatsApp mesajlarda takvim özelliği geliyor: Eski mesajları bulup silmek kolaylaşıyor

WhatsApp mesajlarda takvim

WhatsApp mesajlarda takvim özelliği yakında kullanıcılarla paylaşılacak. Bu özellik sayesinde eski mesajları bulmak büyük oranda kolaylaşıyor.

WhatsApp mesajlarda takvim özelliği sayesinde artık arama daha kolay bir şekilde yapılacak. Aslına bakacak olursak bu özelliğin 2 yıl kadar önce denenmiş olduğu biliniyor. Fakat daha önce hiç kullanıcılarla paylaşılmamıştı. Özelliğin ilk defa kullanıcılarla paylaşılması bekleniyor.

WhatsApp mesajlarda takvim

Dünyanın en büyük anlık mesajlaşma uygulaması olarak bilinen WhatsApp şimdilerde bazı yeni denemeler üzerinde çalışıyor. Bu yeni denemeler ile birlikte eski mesajları görmek artık daha fazla kolaylaşıyor. Hatırlayacağınız üzere 5 milyon WhatsApp kullanıcısının numarasının ele geçirilmesi ile ilgili haberler ortaya çıkmıştı. Şirket bu haberleri geride bırakmak istiyor.

WhatsApp mesajlarda takvim ayarı

WhatsApp tarafından getirilen bu yeni özellik sayesinde sohbet içerisinde istenilen tarihe atlayabileceksiniz. Arama yaparken normal şartlarda anahtar kelimeler üzerinden gidiliyordu. Yeni güncelleme ile birlikte artık takvim üzerinden de arama yapılabilecek.

WhatsApp mesajlarda takvim

Bu yeni özellik iOS beta güncellemesi ile birlikte kullanıcılarla paylaşılacak. Fakat henüz ne zaman aktif hale geleceği tam olarak bilinmiyor. İlk etapta iPhone kullanıcıları bu özellikten yararlanacak. Hemen ardından android kullanıcılarına sunulması bekleniyor.

WhatsApp yeni özelliği takvim simgesi ile kullanılacak

WhatsApp tarafından geliştirilen bu yeni özellik takvim simgesi ile birlikte kullanılabilecek. Sohbetlerde normal şartlarda mesaj ararken herhangi bir takvim simgesi göremeyiz. Ancak bu yeni güncelleme ile birlikte takvim simgesi görülebilecek. Burası üzerinden istediğiniz tarih aralıklarını seçerek eski mesajlara ulaşabilirsiniz.

WhatsApp mesajlarda takvim özelliği henüz kullanıma açılmadı. Muhtemelen birkaç ay içerisinde platform bu özelliği kullanıcılarla paylaşacak. Peki siz yaşanan tüm bu gelişmeler hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

WhatsApp veri sızıntısı iddiasına ilişkin Kaspersky’den uzman görüşü