Facebook kendi Clubhouse sürümü üzerinde çalışıyor

Facebook kendi Clubhouse sürümü üzerinde çalışıyor

Clubhouse o kadar popüler oldu ki diğer sosyal platformlar kendi versiyonlarını yapmak için kolları sıvadı. Facebook sesli sosyal uygulamadaki hızlı büyümeyi yakından takip etmiş görünüyor. Sosyal platform kendi Clubhouse uygulaması üzerinde çalışıyor.

Yalnızca davetli sesli sosyal platform olan Clubhouse, Aralık ayında 600.000 aktif kullanıcıdan bir ay sonra 2 milyona yükselen büyük bir artış yaşadı. Görünüşe göre bu durum Twitter’ı benzer bir özelliğe, Spaces özelliğini geliştirmeye itmişti. Şimdi ise Facebook da harekete geçmek istiyor. The New York Times’a göre, Facebook liderleri geliştiricilerden, geliştirmenin şirketin kendi sesli sohbet hizmetini oluşturmalarını istedi. Elbette, Facebook’un zaten video Odaları ve benzer buluşma araçları var. Ancak aynı işlevselliği sunmuyor. Clubhouse’un daha fazla ilgi uyandıran yaklaşımıyla Facebook kendi kitlesini kullanarak popülerlik elde etmeye çalışıyor.

Facebook kendi Clubhouse sürümü üzerinde çalışıyor

Bu aslında Clubhouse için temel bir risk. Yatırım çevreleri Clubhouse’un aslında diğer platformlar tarafından kolayca kopyalanabileceğini öne sürüyor. Platformun bir ‘hendeği’, tanımlayıcı, anahtar özelliği yok. Minimum teknik gereksinimlerle bir ses odasına geçmek çok kolaydı. Platform tarafında ise ses bağlantısı video buluşmalarıyla aynı sunucu yükünü almıyor. Bu kaçınılmaz olarak birçok taklit uygulamasına yol açacak. Clubhouse benzeri uygulamaların sayıları artmaya devam edecek. Bu durumda Facebook’un da kendi versiyonunu istemesi kaçınılmaz bir hal alıyor

Facebook, rekabeti bastırmak ve kullanıcıların yeni uygulamalara göç etmesini engellemek için elinden geleni yapıyor. Platform temelde yükselen her sosyal uygulamanın temel işlevlerini kopyalama gibi bir alışkanlığa sahip.

Apple, şarj olmayan 2016/2017 MacBook Pro pillerini değiştirecek