İnsanlığı yok edebilecek pandemi ortaya çıktı: Bu seferki çok farklı

Türkiye'de su kıtlığı

Dünya çapında birçok bilim insanı insanlığı yok edebilecek pandemi açıklamaları yaptı. Ancak bu pandeminin diğerlerinden bazı farkları var. işte konuyla alakalı merak edilenler

Her geçen gün dünya yeni bir pandemi ile karşılaşıyor. Önceki yıllarda SARS küresel çapta büyük bir tehdit oluştururken şu anda Covid-19 onun yerini aldı. Hindistan gibi ülkeler başta olmak üzere çok ağır sonuçlar ortaya çıktı. Şimdi ise bilim insanları yeni bir pandemi hakkında uyarıda bulundu.

Bu seferkinin ismi kuraklık olacak. Uzun yıllar boyunca insanlığın en büyük problemleri içerisinde yer alan kuraklık, ne yazık ki 2021 yılında bile devam ediyor. Yaşanan çevre felaketleri ve iklim değişiklikleri büyük oranda bunu tetikliyor. Ayrıca yanlış sulama ve su kullanımı ile birlikte artan nüfus yoğunlukları bu pandemiyi daha sert hale getiriyor.

İnsanlığı yok edebilecek pandemi için acil çözüm gerekiyor

Birleşik Milletler tarafından hazırlanan kuraklık 2021 özel raporu bu noktada çarpıcı olabilir. Yağışların azalması ile birlikte bu raporda karşılaşılacak riskler açıklandı. Dünya nüfusunun çok büyük bir bölümü kuraklık nedeniyle ölebilir. Ayrıca su kaynaklarının giderek daha fazla azalması beraberinde su kıtlığını da getiriyor.

insanlığı yok edebilecek pandemi

Tarım alanlarının kuruması, su kıtlığı, aşırı sıcakların hastalıkları artırması, gıda bulmada zorlanma gibi birçok problem kulaklık ile birlikte insanlığın başına bela olacak. Üstelik bu gelecek zaman için konuşulmuyor. Şu andan itibaren sert bir kulaklığın içerisindeyiz. Çok açık olarak 1,5 milyar insanın kuraklık nedeniyle hayati tehlike altında olacağı ifade ediliyor.

İklim değişikliği 2100 yılında nelere sebep olacak?

Birleşmiş Milletler; ulaşım, hidroelektrik, turizm ve tarım gibi birçok alanda su kullanımını belirli bir seviyenin altına indirmeyi düşünüyor. Ayrıca ülkelerin karbon salınımları ile ilgili yeni yaptırımlar gündeme gelebilir. Eğer gerekli önlemler alınmazsa başta 1,5 milyar insan olmak üzere insanlığı büyük bir felaket bekliyor.