İklim değişikliği 2100 yılında nelere sebep olacak?

İklim krizi yüzünden evlilikler artabilir! İşte sebebi

Uzmanların uzun bir süreden beri üzerinde tartıştığı konulardan, iklim değişikliği 2100 yılında ne tür etkilere sahip olacağı sonunda açıklandı.

Küresel ısınma ile ilgili yapılan tahminler daha şimdiden tutmaya başladı ve böyle giderse iklim değişikliği 2100 yılında çok ciddi bir sel felaketi ortaya çıkaracak. Deniz seviyelerindeki 17 santimetre yükselme kıyılarda yaşayan yaklaşık 400 milyon insanı sel felaketi etkisinde bırakacak.

İklim değişikliği tahmin edilenden daha korkunç olabilir

Bilim insanları tarafından yapılan çalışmalarda Antartika ve Grönland gibi adaların yaklaşık olarak 6.4 trilyon ton buz kaybettiği ifade ediliyor. Çok ciddi boyutlardaki bu kayıplar Grönland’ın %60’ı anlamına geliyor.

iklim değişikliği 2100 yeni1

NASA’da görevli bilim insanları kutup buzullarının uydu görüntülerinin iklim değişikliği nedeniyle meydana gelen buz kayıpları ve deniz seviyelerinin yükselmesi konusunda kritik olduğunu ifade etti. Ayrıca dünya genelinde deniz seviyelerinin 17 santimetre yükselmesinin bir felaket ile sonuçlanacağını söylediler. Daha şimdiden bunun ne tür sonuçlar doğuracağı ortaya çıkmaya başladı.

Bu araştırmaya devam eden bilim insanları buzul tabakalarının erimeye devam etmesinin öncelikli olarak okyanusları büyüteceğini söylüyor. Bu durum dünya genelinde sel felaketlerine neden olabilir ve geri dönülmez problemleri beraberinde getirebilir. Tüm bunların üzerine küresel ısınma problemi de adeta tuz biber olacak. Sizce bilim insanlarının yaptığı bu değerlendirmeler abartılı mı? Konuyla ilgili fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.