Türkiye’de kuraklık haritası herkesi korkuttu: Durum tahmin edilenden daha vahim

iklim değişikliği dünya nüfusunu

Türkiye’de kuraklık haritası tahmin edilenden çok daha kötü duruma ulaştı. Özellikle son dönemlerde kuraklık başka bir noktaya ulaştı. İşte konuyla alakalı merak edilen tüm detaylar.

Dünya Kaynakları Enstitüsü tarafından yapılan araştırma konuyla alakalı bazı ayrıntıları ortaya çıkardı. Dünyanın risk haritası ortaya çıkarıldı ve sonuç olarak Türkiye ayrıntısı ilk göze çarptı. Barajlarda doluluk oranı çok ciddi seviyelerde azaldı. Bu konuda uzun bir süredir araştırma kapsamlı bazı çalışmalar yapılıyordu.

Devam eden Aqueduct projesi kapsamında risk haritası ilk beş ülke ortaya çıkartıldı. Sonuç olarak Türkiye’nin dünyanın kurak bölgelerinden bir tanesi olma ihtimali ortaya çıktı. Ukrayna, Bangladeş, Hindistan, Sırbistan ve Moldova gibi ülkeler risk haritası bakımından ilk sıralarda yer alıyor.

Türkiye’de kuraklık haritası ne gösteriyor?

Hatırlayacağınız üzere yapılan araştırmalar kapsamında Türkiye’nin ikliminin değiştiği ifade edilmişti. Bu kapsamda ülkenin iklimi tropikal oldu. Resmi rakamlar gelmeye devam ediyor. Son ortaya çıkan araştırmalarda ise 138 ülke içerisinde kaçıncı sırada olduğumuz açıklandı.

Türkiye’de kuraklık haritası

Türkiye şu anda 138 ülke arasında 45. sırada yer alıyor. Hemen arkamızda ingiltere yer alırken önümüzde ise Fransa var. Yapılan değerlendirmeler kapsamında “orta – yüksek” risk grubu içerisinde yer alan Türkiye için alarm çalındı. Araştırma sonuçlarına bakıldığında su zengini olarak bilinen Avrupa’da bile işlerin kritik olduğu ifade edildi.

Bill Gates: Zengin ülkeler gerçek et yemeyi bırakmalı!

İngiltere kuraklık tehlikesi yaşayan ülkeler içerisinde yer alıyor. Ülkenin yağışlı bir iklime sahip olması zamanla değişmiş gibi görünüyor. Kısacası hiç kimse güvende değil. Peki siz Türkiye’nin kuraklık durumu ile ilgili ne düşünüyorsunuz?