500 yıl sonra Dünya yaşanmaz hale gelecek: Bilim insanları açıkladı

iklim değişikliği dünya nüfusunu

Bilim insanları tarafından yapılan açıklamalara göre 500 yıl sonra dünya yaşanmaz hale gelecek. Özellikle son yıllarda artış gösteren küresel ısınmanın etkileri giderek büyüyecek. İşte konuyla alakalı merak edilenler.

500 yıl sonra Dünya çok daha tuhaf bir yer haline gelecek. Sera gazı seviyeleri, sıcaklıklar ve deniz seviyeleri gibi nedenlerden dolayı 2100 yılına kadar iklim değişikliği potansiyeli olduğu tahmin ediliyor. İlk etapta 2100 yılı ile başlayacak olan felaketler serisi 2500 yılına kadar korkunç boyutlara ulaşacak.

Christopher Lyon liderliğindeki bilim insanları dünyanın gelecekte nasıl bir yer olacağı ile ilgili çalışmalar yürüttü. Tüm araştırmalarda sonuç genellikle felaket oldu. Paris Anlaşması gibi çeşitli anlaşmalara uyulursa bile yine de en fazla sanayi öncesi dönemden 2 santigrat daha düşük sıcaklığa ulaşılabilecek.

500 yıl sonra Dünya korkunç bir yer olabilir

1990 yılından beri hükümetlerarası iklim değişikliği paneli yayınlanıyor ve bu raporlar inceleme altında. Paris anlaşması ile ilgili hedefler gerçekleşse bile 2100 yılında küresel ısınma güçlü bir şekilde devam edecek. Bu nedenle bilim insanları daha uzun vadeli programlar talep ediyor.

500 yıl sonra dünya

Birleşik Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi’nde ülke liderleri vaatleri ile ilgili bir değerlendirme yapıldı. Eğer liderler 2100 yılına kadar vaatleri yerine getirse bile yine de dünyayı bazı felaketler bekliyor. Kuraklıklar, orman yangınları, sel ve yüksek sıcaklıklar bunun en önemli detayları arasında yer alıyor. 500 yıl sonra dünya çok daha ürkütücü bir yer olacak.

İklim değişikliği korkutucu sonuçlar doğurabilir! Bilim insanları açıkladı

Amazon Havzası, Hint Yarımadası ve Avrupa gibi birçok bölgede kuraklık bekleniyor. Ayrıca sıcaklıklarının artması ile birlikte yeşil bölgelerin yanarak yok olması beklenen gelişmeler arasında. Peki sizce 500 yıl sonra nasıl bir yaşam olacak?