Türkiye’de kuraklık alarm veriyor: Bazı yerler afet bölgesi ilan edilebilir

Türkiye'de su kıtlığı

Türkiye’de kuraklık ürkütücü boyutlara ulaşmaya başladı. Özellikle 2020 ve 2021 yıllarında işler iyice çığrından çıktı. Hadi gelin konu ile ilgili tüm detaylara birlikte bakalım.

2020 yılı ile birlikte karşımıza son derece kötü bir tablo çıktı. Tam her şey düzelecek derken aniden yeni yeni sorunlar belirmeye başladı. Bugünlerde en büyük problem olarak karşımızda kuraklık bulunuyor. Şu an genel bir kırmızı alarm durumunda olduğumuzu söyleyebiliriz.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bazı açıklamalar yapıldı. Buna göre Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Ege Bölgesi kuraklık bakımından afet bölgesi bile ilan edilebilir. Ayrıca Nisan ayının önceki yıllara göre daha sıcak olduğu ifade edildi. Bu durum beraberinde kuraklık gibi problemleri getiriyor.

Türkiye’de kuraklık alarm verme düzeyine geldi

Geçen yıl ile kıyaslandığında bu yılın Nisan ayı 1,3 santigrat derece daha sıcaktı. Genel olarak değerlendirildiğinde Nisan ayı için en yüksek sıcaklık Ceylanpınar içerisinde kaydedildi. Burada yaklaşık olarak 36,9 derecelik sıcaklık görüldü. Böyle bir derece genelde Ağustos aylarında görülüyordu.

Türkiye'de kuraklık

Kulaklık seviyesi ile birlikte sıcaklıklarının ciddi ölçüde artış göstermesi birbirini besliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü mevsim normalleri üzerinde sıcaklık tespit etti. Türkiye genelinde değerlendirildiğinde ise tek normal bölge olarak Marmara tespit edildi. Ancak buradaki hissedilen sıcaklık biraz daha fazla olabiliyor.

Bill Gates: Zengin ülkeler gerçek et yemeyi bırakmalı!

Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz gibi bölgelerde ortalama üzerinde bir sıcaklık açıklandı. Aynı şekilde ciddi oranda nem olduğu ifade ediliyor. İlk etapta Akdeniz olmak üzere neredeyse tüm bölgelerde nem normalin altında seyrediyor. Sadece bu bile kulaklık olduğunu söylemek için yeterli. Tüm gözler Ağustos ayında yaşanacak sıcaklığa çevrildi.