Bilim Dünyasından Çılgın Proje: Ay’da Bir DNA Deposu Kurulabilir

bilim dünyası

Bilim dünyası tarafından hazırlanan çılgın projelere bir yenisi daha eklendi; Dünya’daki yaşamı muhafaza etmek için Ay’da bir DNA deposu kurulabilir.

Dünyadaki canlıları, başta da insanları tehdit eden tehlikelerin sayısı hızla artıyor. Daha birkaç yıl önce covid salgını, küresel bir salgının insanlık için ne kadar tehlikeli olabileceğini gözler önüne serdi. Covid yerine çok daha yüksek ölüm oranına sahip bir virüsün yayılması, insanlığı yok oluşun eşiğine getirebilirdi. Üstelik salgınlar dünyayı tehdit eden tehlike de değil. İklim değişikliğinden dev yanar dağ patlamalarına, gök taşlarından nükleer savaşlara dünyadaki canlıların geleceğini tehdit eden pek çok felaket senaryosu var. Son dönemde bunlara bir de yapay zeka da eklendi. Bu yüzden bilim dünyası, Dünya’daki canlıların geleceğini güvence altına almanın yollarını arıyor.

Bilim dünyası tarafından ortaya atılan fikirlerden biri de Dünya’daki canlıların DNA’larını Dünya dışında muhafaza etmek. Bunun için en ideal yer olaraksa Ay görülüyor. Dünyanın dört bir yanından bilim insanlarından oluşan bir çalışma grubu, Dünya’da bulunan türlü türlü canlıların DNA’sını muhafaza etmek için Ay’da bir “DNA deposu” kurulmasını öngören bir proje hazırladı.

Ay'ın Karanlık Yüzü

Projede yer alan bilim insanları, olası bir felaket senaryosu gerçeğe dönüşür ve Dünya büyük bir yıkım yaşarsa, geri kalanların gezegeni yeniden canlandırmak ve biyolojik çeşitliliği yeniden sağlamak için Ay’daki bu DNA deposunu kullanabileceğini söylüyor.

Aslında bugün Dünya üzerinde bu tarz tohum ve DNA depoları bulunuyor. Bunların en büyük Norveç’te, dağlarda bulunuyor. Ancak bilim insanları bu DNA depolarını Ay’a taşıyarak çok daha güvenli bir alternatif oluşturabileceğimizi düşünüyor.

Amazon Prime Bu Ay 22 Oyunu Ücretsiz Verecek