İnanılmaz Aile 2, gişeye rekorla merhaba dedi

İnanılmaz Aile 2

İlk filmi 2004 yılında vizyona giren Incredibles yani İnanılmaz Aile, tam 14 yıl sonra devam filmiyle bir kez daha izleyici karşısına çıktı. İnanılmaz Aile 2, gişeye rekorla merhaba dedi.

Pixar’ın popüler animasyonlarından biri olan İnanılmaz Aile, 2004 yılında vizyona girmişti. ABD’de 261 milyon dolar, dünya genelinde ise 633 milyon dolarlık bir hasılata imza atan İnanılmaz Aile oldukça başarılı bir grafiğe imza atmıştı. Pixar, biraz geç de olsa devam filmini izleyicinin beğenisine sundu. İnanılmaz Aile 2, selefinin de önünde bir başarı sergiledi.

İnanılmaz Aile 2, gişede rekor kırdı

14 yıl sonra  gelen devam filmi ABD’de rekor bir açılışa imza attı. İnanılmaz Aile 2, ABD’de ilk 3 gün sonunda 180 milyon dolarlık hasılata imza attı. Bu, bir animasyon filminin 3 gün sonunda ulaştığı en yüksek hasılat olarak tarihe geçti. Daha önceki rekor Finding Dory (Kayıp Balık Dori)’ye aitti.

Ayrıca İnanılmaz Aile’nin devam filmi, bu istatistik ile Captain America Civil War’ın da önüne geçmeyi başardı. ABD’de en iyi açılışa sahip 10 filmden biri olan Incredibles 2, 8. sıraya yerleşti. Ayrıca en iyi açılışa sahip 10 film listesindeki tek animasyon filmi olduğunu da hatırlatmamız gerekiyor.

İnanılmaz Aile 2

Bu arada dip not olarak belirtelim. Incredibles 2’nin zirvede yer aldığı haftada Ocean’s 8 19.55 milyonluk hasılatla ikinci sırada yer aldı. Büyük bir hayal kırıklığı yaratan Han Solo ise 3. haftasında 9.08 milyon dolarlık hasılata imza attı.

Sony, PS4’ün fişini çekmeye hazırlanıyor