ABD’de animasyon rüzgarı devam ediyor

otel transilvanya

ABD’de İnanılmaz Aile 2 ile başlayan animasyon rüzgarı şimdi de Otel Transilvanya 3 ile devam ediyor. İşte konu hakkındaki tüm detaylar.

ABD’de geçtiğimiz haftanın vizyon rakamları belli oldu. Vizyona yeni giren filmlerden biri olan Otel Transilvanya 3, 44 milyon dolarlık açılışa imza atarak zirvenin yeni sahibi oldu. Sevilen animasyon serisinin ilk filmi 42.5 milyon dolar, ikinci filmi ise 48.5 milyon dolarlık bir açılış performansı sergilemişti. Otel Transilvanya 3, dünya genelinde ise 100 milyondan fazla gişe yaptı.

ABD’de en çok izlenen filmler belli oldu

Vizyondaki bir diğer animasyon filmi olan İnanılmaz Aile 2 ise 5. haftasında 16.22 milyonluk gişe hasılatına imza attı.

ABD’de animasyon fırtınası devam ederken geçtiğimiz hafta vizyona giren Ant-Man and the Wasp ise beklenmedik bir düşüşle haftayı 28.84 milyon dolarlık hasılatla kapattı. Böylece Marvel sinematik evreninin 20. filmi 10 günlük süre sonunda dünya genelinde 283.7 milyon dolarlık hasılata ulaşmış oldu.

ABD’de geçtiğimiz hafta vizyona giren bir diğer film olan Skyscraper ise 25.5 milyon dolarlık açılışla 3. sırada yer aldı. Son dönemlerin popüler ismi Dwayne Johnson’ın başrolünde oynadığı yapım, beklentilerin oldukça altında bir açılış gerçekleştirdi.

İlk 5’in son sırasında yer alan isim ise Jurassic World Fallen Kingdom oldu. Son derece başarılı bir gişe hasılatına erişen film, yine de ilk filmin gerisinde kaldı.