İlk koronavirüs aşısı olacaklar belirlendi Sağlık Bakanlığı açıkladı

Koronavirüs Delta mutasyonu

Tüm dünyada ciddi bir etki gösteren bir hastalığa karşı geliştirilen ilk koronavirüs aşısı, Sağlık Bakanlığı’nın gündeminde. İşte konu ile alakalı merak edilen tüm detaylar.

Türkiye’ye Çin merkezli aşıların gelmesi ile ilgili tartışmalar devam ederken bir yeni tartışma konusu ilk koronavirüs aşısı ile alakalı açıldı. Aşının ilk olarak kimlere yapılacağı bu tartışmanın ana gündem maddesi. Bazıları yaşlı bireylere yan etkilerden dolayı yapılmaması gerektiğini düşünürken, kimileri ise önceliğin çocuklara verilmesini istiyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tüm bu tartışmalar ile alakalı önemli açıklamalar yaptı. Ona göre aşı doğru bir şekilde ve aşama aşama insanlara vurulacak. Bunun için öncelik elbette toplumda en korumasız olan kişiler olacak.

Sağlık Bakanlığı kesin açıklama yaptı

Sağlık Bakanı Fahrettin koca tarafından yapılan açıklama konuya son noktayı koydu. Buna göre aşı ile alakalı 4 farklı aşama sağlanacak.

ilk koronavirüs aşısı

  • Birinci aşamada, sağlık çalışanları 65 yaş üstü yaşlı ve engelli kişiler aşılanacak.
  • İkinci aşamada toplum işleyişi için gerekli olan sektörlerde ve kritik işlerde çalışanlara aşı yapılacak.
  • Üçüncü aşamada kronik hastalığı olan ve 50 yaşını doldurmuş kişiler bu aşıyı kullanacak.
  • Dördüncü aşamada ise geriye kalan tüm bireylere aşı vurulacak.

Böylece toplumun neredeyse tamamına aşı vurulmuş olacak. Bilim kurulu yetkilileri toplumun yüzde 60 gibi bir bölümünün aşılanmasının yeterli olduğunu düşünüyor.

Bugünlerde Çin’den gelen bir aşının tercih edilip edilmeyeceği tartışılıyor. Toplumun bazı kesimleri bu aşı olmayı kabul ederken bazıları ise kabul etmiyor. Peki siz aşı olmayı düşünüyor musunuz? Yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.