Netflix Türkiye için sonunda harekete geçti

Netflix 2021

Dünyanın önde gelen dijital yayın platformlarından biri olan Netflix, uzun süredir beklenen Türkiye hamlesini nihayet yaptı. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Pandemi sürecinde dijital yayınlara olan ilgi hayli arttı. İnsanlar evlere kapanınca, yeni filmler de çıkmayınca soluğu Netflix gibi platformlarda aldılar. Dijital yayın kuruluşları da bu süreci avantaja çevirerek orijinal içeriklerle müşteri sayısını arttırmaya çalıştı.

Bu açıdan bakıldığında hem dünya, hem de Türkiye’de en büyük kuruluşun Netflix olduğunu söyleyebiliriz. Bilindiği üzere Netflix ülkemize özel bir fiyat stratejisi uyguluyor. Yoksa normalde Avrupa’daki fiyatlar kur bazında çarpılıp ülkemizde kullanıma sunulsaydı aylık abonelik fiyatları 100 – 150 TL’den aşağı olmazdı. Dolayısıyla bu fiyatlara da Türkiye’de çok fazla izleyici bulamazlardı.

Fakat Netflix uygun bir fiyat politikası tercih edince Türkiye’deki müşteri kitlesini de hızlı şekilde arttırdı. Netflix’in Türkiye’deki müşteri potansiyeli artınca beklenen hamle de geldi.

Netflix Türkiye ofisi için geri sayıma geçti

Netflix CEO’su Reed Hastings bugün beklenen açıklamayı yaptı. Hastings uzun zamandır planladıkları yeni Netflix ofisini İstanbul’da açma kararı aldıklarını belirtti.

Netflix’in İstanbul’da yani Türkiye’de ofis açmasının şöyle bir artısı olacaktır. Artık Türkiye’de üretilen Netflix içeriklerinin sayısı daha da artacaktır. Ayrıca RTÜK herhangi bir içeriği kısıtlamak istediğinde karşısında direkt olarak muattap alabileceği bir ofis bulabilecek.

Bu arada dip not olarak hatırlatalım. Netflix’in en büyük bütçeli Türk filmlerinden 9 Kere Leyla yarın itibariyle yayında olacak.

Blu TV ücretsiz oldu! Tıkla izlemeye başla