Hyundai, Apple ile araba üretme konusunda istekli

Hyundai, Apple ile araba üretme konusunda istekli

Geçen ay Apple’ın elektrikli araba üretimi üzerine çalıştığı ve üretim için 2024 yılını hedeflediği haberleri çıkmıştı. Ancak uzmanlar, salgın kaynaklı gecikmeler nedeniyle, Apple elektrikli araç piyasasına girmek için en az 5 sene gerektiği öngörüsünü paylaşıyordu. Bugün erken saatlerde ise konunun Hyundai kısmıyla ilgili bir Bloomberg raporu geldi. 

CNBC, Hyundai’nin isimsiz bir sözcüsünden alıntı yaparak “Apple’ın Hyundai Motor dahil olmak üzere çeşitli küresel otomobil üreticileriyle görüşmelerde bulunduğunu biliyoruz. Ortak çalışma henüz erken aşamada olduğu için hiçbir şeye net karar verilmedi. ” şeklinde konuştu. Bu açıklama, Apple’ın şirkete pillerin yanı sıra bir otomobil geliştirmek için bir anlaşma önerdiği Kore Ekonomik Günlük raporunun ardından geldi.

Hyundai, Apple ile araba üretme konusunda istekli
Hyundai, Apple ile araba üretme konusunda istekli

Sadece söylentiler bile Güney Koreli otomobil şirketinin hisselerinin güne yüzde 20’den fazla değer kazanarak başlaması için yeterli oldu. İki marka halihazırda iPhone’ları farklı marka otomobillerin sistemiyle entegre edecek CarPlay projesi için birlikte çalışıyor.
İddialara Hyundai cephesinden de yanıt geldi. Otomol şirketi, Apple ile Apple Car üzerinde çalışmak istediklerini bugün resmi olarak açıkladı. Bu açıklamadan sonra Hyundai hisselerinde yaklaşık olarak 8 milyon dolar değerinde bir artış daha yaşandı. Yaklaşık olarak yüzde 19’luk bir artış yaşayan Hyundai, Apple’ın ortağı olmak için fazlasıyla istekli görünüyor.

Dünyaca ünlü otomobil şirketi işleri resmileştirip çalışmaları hızlandırmak istese de Apple Car 2028’den önce gelecek gibi durmuyor. Merakla beklenen araç Tesla’ya rakip olabilecek özelliklere sahip olacak mı göreceğiz.

Elon Musk WhatsApp yerine Signal kullanın