Yerli mesajlaşma uygulaması “Dedi” WhatsApp’ın yerini alabilir!

yerli mesajlaşma uygulaması “Dedi”

Türkiye’nin yerli mesajlaşma uygulaması “Dedi”, WhatsApp alternatifi olabilir. İşte konuyla alakalı herkesin merak ettiği tüm detaylar.

Türkiye yerli mesajlaşma uygulaması “Dedi” ile henüz yeni tanışmıyor. 2018 yılında da bu uygulama vardı ve büyük bir ilgi görmüyordu. BTK tarafından geliştirilen uygulama, istediği talebi göremeyince umutlar suya düşmüştü. Şimdi ise yeni bir fırsat onu bekliyor.

Peki ne oldu da aniden bu tür alternatiflere olan ilgi arttı. Hatırlayacağınız üzere Facebook tarafından yayınlanan bir mesaj herkesi şaşırttı. Şirket, Facebook ile verilerini paylaşmayan kişilerin WhatsApp kullanamayacağını söyledi. Bunun üzerine herkes alternatif uygulamalara yöneldi.

Yerli mesajlaşma uygulaması hangi özelliklere sahip?

Dedi isimli bu uygulamayı muhtemelen ilk defa duyuyorsunuzdur. Bu nedenle kısaca sahip olduğu bazı özelliklerden bahsetmek gerekiyor.

yerli mesajlaşma uygulaması “Dedi”

  • Çevrimiçi veya son görülme gibi özelliklere sahip değil.
  • Eğer isterseniz mesajlarınızı kaybolan mesajlar şeklinde gönderebilirsiniz.
  • Hem sesli hem de 8 kişiye kadar videolu görüşme özelliği sunuyor.
  • Uçtan uca şifreleme yöntemi tercih ediliyor.

Tüm bu özelliklere, uygulamayı indirerek sahip olmak mümkün. Uygulama ile ilgili açıklama yapıldığında üçüncü taraf uygulamalar ile verilerin paylaşılmadığı ifade ediliyor.

Facebook tarafından yapılan açıklamalar, WhatsApp platformunun reklam getireceğini de söylüyor. Yani hem reklam gelecek hem de size ait veriler Facebook ile paylaşılacak. Bu durum kullanıcılar tarafından çok sert karşılandı.

Şu anda birçok kişi alternatif uygulamalar arıyor. Her ne kadar Telegram en fazla tercih edilenler arasında yer alsa bile özellikle Signal gibi uygulamalar da özellikle tercih edilebiliyor. Peki sizin favoriniz hangisi? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.


Yorumlar kapatıldı.