Apple elektrikli otomobil için Lamborghini yöneticisini kaptı

Lamborghini

Apple elektrikli otomobil projesinde görev alması için Lamborghini’nin önemli isimlerinden Luigi Taraborrelli’yi işe aldı.

Bildiğiniz gibi Apple elektrikli otomobil alanına girmeyi planlıyor. Amerikalı teknoloji devinin kendi otomobilini geliştirmek için çalışmalara başladığı uzun bir süredir biliniyor. Hatırlayacak olursanız son birkaç yılda pek çok kez Apple, Tesla gibi otomobil üreticilerinin çalışanlarını işe almasıyla gündeme geldi. Kendi elektrikli otomobilini geliştirmek için iyi bir ekip toplayan Apple, bu kez de Lamborghini’nin yöneticilerinden birini bünyesine kattı.

Apple elektrikli otomobil

Apple elektrikli otomobil üzerinde çalışması için Apple tarafından işe alınan Luigi Taraborrelli, 21 yıldır Lamborghini’de görev alıyordu. Taraborrelli’nin LinkedIn profili, Taraborrelli’nin 2022’nin Mayıs ayında Lamborghini’den ayrıldığını gösteriyor. Taraborrelli, son olarak lüks otomobil üreticisi için şase ve otomobil dinamikleri üzerinde çalışıyordu. Taraborrelli’nin Lamborghini’de 21 yıllık kariyeri boyunca üzerinde çalıştığı araçlar arasında Urus SUV, Huracan Coupé, Performante ve Aventador Coupé gibi modeller yer alıyor.

Apple’ın Taraborrelli’yi Lamborghini’nin elinden kapması, Amerikalı teknoloji devinin kendi elektrikli otomobilini geliştirme konusunda hala kararlı olduğunu gösteriyor. Apple elektrikli otomobil projesi yıllardır gündemde olduğu halde hala ortada somut bir gelişme olmadığı için şirketin bu alana girmekten vazgeçmiş olabileceği ihtimali zaman zaman gündeme geliyor. Ancak hem Taraborrelli’nin işe alınması, hem de geçtiğimiz aylarda gelen benzer haberler Apple’ın bu konuda oldukça kararlı olduğunun göstergesi. Yine de bu projenin hayata geçirilmesi için en az birkaç yıl daha beklememiz gerekecek gibi duruyor.

Apple-1 prototipi açık arttırmaya çıkarılıyor