Rolls-Royce ve Hyundai uçan taksi projesinde işbirliği yapacak

Rolls-Royce

Rolls-Royce ve Hyundai, uçan taksi projesi için güçlerini birleştiriyor. İki şirket işbirliği yaparak uçan araçlar için elektrikli motor sistemleri geliştirecek.

Bilim kurgu filmlerinde gördüğümüz ya da yıllarca hayal ettiğimiz halleriyle olmasa bile uçan araçlar çok yakında hayatımıza girecek gibi görünüyor. Bugün birden fazla şirket uçan taksi projeleri üzerinde çalışıyor ve önümüzdeki birkaç yıl içinde hayata geçirmeyi planlıyor. Uçan taksi projelerinin bazılarında ilk uçuşlar başarıyla yapılmış durumda. Bu da yetmezmiş gibi toplu taşıma aracı olarak kullanılmaları için de gerekli izinler alınmaya başlandı. Yani anlayacağınız birkaç yıl içinde uçan taksiler gerçeğe dönüşmüş olacak.

İlk adımlarını atmakta olan bu alana yatırım yapan şirketler arasında Rolls-Royce ve Hyundai da bulunuyor. Otomobil sektöründen tanıdığımız bu iki şirket, uçan araçlar için elektrikli motor sistemleri geliştirmek için yeni bir işbirliğine imza attı.

hyundai rolls royce

Farnborough Airshow sırasında duyurulan bu işbirliği, Rolls-Royce’un havacılık konusundaki tecrübelerini Hyundai’ın elektrikli otomobil bataryaları konusundaki uzmanlığı ile birleştirecek. İki şirket birlikte hazırladıkları ilk elektrikli uçan araç modelini 2025’te görücüye çıkarmayı hedefliyor.

Özellikle elektrikli araçlar için batarya geliştiren Hyundai gibi şirketler için uçan araçlar oldukça verimli bir pazar olabilir. Bu yüzden Hyundai’ın bu alana yatırım yapması oldukça mantıklı bir adım olarak değerlendiriliyor. Hatırlayacak olursanız Hyundai, Güney Kore’de uçan taksi projesini 2025’e kadar hayata geçirmek 1.4 milyar dolarlık dev bir yatırım yapmıştı. Uçan taksi projelerine yatırım yapan diğer otomobil üreticileri arasında Honda, Toyota ve General Motors da yer alıyor.

Apple harcamaları kısma kararı aldı