Araba Üreticileri CarPlay Planlarını 2015’e Erteledi

Araba Üreticileri CarPlay Planlarını 2015e Erteledi

Honda, Hyundai, Mercedes-Benz ve Volvo gibi önemli otomobil üreticilerinin CarPlay ile ilgili planlarını önümüzdeki yıla ertelediği belirtiliyor.

Amerikalı teknoloji devi Apple tarafından geliştirilen ve iOS işletim sistemli cihazların, otomobillerdeki dahili sistemlerle birlikte çalışmasına imkan sağlayan CarPlay, ilk olarak geçtiğimiz yıl duyurulmuş ve bu yılın başında düzenlenen Cenevre Otomobil Fuarı kapsamında da detaylı olarak tanıtılmıştı. Apple’ın gelecek planları arasında önemli bir rol oynayan CarPlay, aralarında Honda, Hyundai, Mercedes-Benz ve Volvo gibi dev firmaların da yer aldığı bir çok otomobil üreticisinin desteğini almayı başarmıştı.

CarPlay

Honda, Hyundai, Mercedes-Benz ve Volvo daha önce yaptıkları açıklamayla CarPlay sistemini kullanan ilk otomobillerin 2014 yılında satışa sunulacağını duyurmuş olsa da, bu planlar ertelenmiş gibi görünüyor. Şu ana kadar önemli firmaların yazılımı otomobillerine taşımadığına dikkat çeken ABI Research analisti Filomena Berardi, bu firmaların planlarını birkaç ay için ertelediklerini ve yazılımı kullanıcılarına 2015 yılından itibaren sunacaklarını belirtti.

CarPlay‘in eklenmesini 2015 yılına ertelediğini geçtiğimiz haftalarda resmi olarak açıklayan Mercedes-Benz’in ardından Volvo cephesinden de resmi açıklamanın önümüzdeki günlerde yapılması bekleniyor.

The Walking Dead 2. Sezonunu Tamamlıyor