Hyundai ve Apple elektrikli araç için anlaşabilecek mi? Büyük iddialar var!

Hyundai, Apple ile araba üretme konusunda istekli

Büyük ortaklık için bir araya gelmeyi bekleyen Hyundai ve Apple elektrikli araç konusunda anlaşamadı. Burada problem çıkaran taraf daha çok Hyundai oldu.

Kendi sektörlerine yön vermeyi başaran Hyundai ve Apple, elektrikli araçlar söz konusu olunca aynı başarıyı gösteremiyor. Geçtiğimiz günlerde Apple şirketinin elektrikli araçlar ile alakalı çalışmalar yürüttüğü söylenmişti. Bu tür otomobillerin çok büyük bir piyasa oluşturabileceği tahmin ediliyor.

Hyundai ise bildiğiniz üzere kendi sektöründe lider firmalar arasında yer alıyor. Elbette Apple gibi bir şirket elektrikli araçlar için sadece burası ile ortaklık kurabilirdi. Elektrikli otomobil projesi çok ciddi rağbet görecek olan ABD merkezli şirket, bununla birlikte bazı problemlere sahip.

Hyundai yeni stratejiler peşinde

Hyundai yöneticileri ortaklık kurma konusunda fazlaca mesai harcıyor. Ortaklık kurmanın gerçekten kendilerine fayda sağlayıp sağlamayacağı ise onlar açısından net değil. Her ne kadar Apple projesi büyük heyecan yaratsa bile yine de Hyundai tarafında tereddütler devam ediyor.Hyundai ve Apple elektrikli

Kendi temel markalarını ve lüks otomotiv bölümünü Apple ile ilişkilendirmek istemiyor. Yani başka bir şirketin üreticiliğini yapmayı gururlarına yediremiyorlar. Birçok firma diğer şirketler için üretim yapabiliyor. Özellikle akıllı telefon sektöründe Samsung, çok fazla şirket için üretim yapıyor.

Hyundai firmasının neden böyle bir gurur yaptığı ise açıkçası pek anlaşılır değil. Fakat Apple kendi otonom yazılımlarına Hyundai şirketinin erişmesine izin verirse işler değişebilir. ABD merkezli teknoloji devi otomotiv alanında işbirliği yapmak istiyorsa bazı tavizler vermeli.

Akıllı telefon pazarının yeni lideri Apple

Peki siz bu iki dev arasında yapılacak ortaklık ile alakalı ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.