Honor X40 GT resmen tanıtıldı

Honor X40 GT

Honor, bir süredir gündemde olan yeni orta segment akıllı telefonu Honor X40 GT’yi resmen tanıttı. Telefon Snapdragon 888 yonga setinden güç alıyor.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden Huawei’nin alt markası olan Honor, orta segment telefonlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Honor X40 serisi telefonlarını geçtiğimiz ay piyasaya süren şirket, bu hafta X40 serisini bir yeni model daha ekledi. Bir süredir çeşitli sızıntılarla karşımıza çıkan Honor X40 GT, nihayet resmen tanıtıldı.

Honor X40 GT, daha önce gelen bilgilerde de belirtildiği gibi Snapdragon 888 yonga setinden güç alıyor. Telefon, 6.81 inçlik bir IPS LCD ekrana sahip. FHD+ çözünürlükteki bu ekranın yenilenme hızı ise 144 Hz. X40 GT’de yer alan dikkat çekici özelliklerden biri, 8 katlı grafit soğutma padi. Bu etkileyici soğutma gereci sayesinde telefonun yüzey ısısı bir derece düşürülebiliyor.

Honor X40 GT

Telefon 8 ya da 12 GB olmak üzere iki farklı RAM seçeneğiyle kullanıcılara sunuluyor. Telefonun dahili depolama alanı ise 256 GB.

Kamera tarafına geldiğimizde karşımıza üçlü bir arka kamera sistemi çıkıyor. Bu üçlü arka kameranın ana lensi 50 megapiksel. Ona 2 megapiksellik bir makro kamera ve yine 2 megapiksellik bir derinlik sensörü eşlik ediyor. X40 GT’nin selfie kamerası ise 16 megapiksel.

Son olarak batarya tarafına geldiğimizde, 4800 mAh’lık bir bataryadan güç alan telefonda 66W hızlı şarj özelliği bulunuyor.

Telefonun 8 GB RAM’e sahip versiyonun fiyatı yaklaşık 290 dolar. 12 GB RAM’e sahip versiyon ise yaklaşık 332 dolara satılıyor.

iPhone 14 Plus beklentileri karşılayamadı