Motorola Moto X40 sertifika alırken görüldü

Motorola Moto X40

15 Aralık’ta düzenlenecek etkinlikte resmi olarak tanıtılacak olan Motorola Moto X40, sertifika alırken görüldü.

Motorola, bir süre geri planda kalmış olsa da son dönemde teknoloji dünyasının gündeminde sık sık kendisine yer buluyor. Son birkaç ayı dolu dolu geçiren şirket, yıl bitmeden akıllı telefonlarına bir yenisini daha ekleyecek. Son dönemde çeşitli sızıntılarla karşımıza çıkan Motorola Moto X40, nihayet bu hafta resmi olarak tanıtılacak.

Şirket, geçtiğimiz günlerde yayınladığı afişle 15 Aralık’ta özel bir etkinlik düzenleyeceğini duyurdu. Bu etkinlikte hangi ürünlerin tanıtılacağı açıkça belirtilmedi ama gelen tüm bilgiler Moto X40’a işaret ediyor. Biz telefonun resmi olarak tanıtılmasını beklerken, Moto X40 bu kez 3C’den sertifika alırken karşımıza çıktı. Bu sayede telefonun şarj hızı ile ilgili detaylar netlik kazanmış oldu.

3C veri tabanında yer alan bilgilere göre telefonun şarj hızı 125W olacak. Ancak ilginç bir şekilde telefonun daha düşük şarj hızına sahip bir versiyonu da çıkacak. 68W şarj hızına sahip bu versiyonun bataryası 5000 mAh olacak. Şarj hızı yüksek olan versiyonda ise batarya kapasitesi 4500 mAh’a düşüyor. Çünkü hızlı şark teknolojisi için yer açılması gerekiyor.

motorola moto

Motorola Moto X40 Pro, 6.67 inçlik kıvrımlı bir ekranla geliyor. Dört taraftan kıvrımlı bu ekranın 144 Hz yenileme hızında olması bekleniyor.

Daha sonra global pazara Motorola Edge 40 Pro olarak sunulması beklenen Motorola Moto X40, Snapdragon 8 Gen 2 yonga setinden güç alacak. Bu yonga setine 8, 12 ve 18 GB olmak üzere üç farklı RAM seçeneği eşlik edecek. Dahili depolama alanı konusunda da kullanıcılara yine üç alternatif sunulacak: 128, 256 ya da 512 GB.

Öte yandan Moto X40’ın kamerasıyla da iddialı olması bekleniyor. Gelen bilgilere göre telefonun üçlü arka kamerasında 50 megapiksellik ana lense yine 50 megapiksellik geniş açılı bir lens ve 12 megapiksellik bir telefoto lens eşlik edecek. Telefonun selfie kamerası ise 60 megapiksel olacak.

C++, en popüler programlama dili listesinde Java’yı geride bıraktı