Honor 90 GT Resmen Tanıtıldı

Honor 90 GT

Honor, yeni amiral gemisi akıllı telefonu Honor 90 GT’yi resmi olarak tanıttı. Telefon, 24 GB RAM kapasitesine sahip olmasıyla dikkat çekiyor.

Hayatına Huawei’nin alt markalarından biri olarak başladıktan sonra yoluna bağımsız bir şirket olarak devam eden Honor, akıllı telefon pazarındaki varlığını her geçen gün biraz daha güçlendiriyor. Honor 90 serisi telefonlarını bu yaz kullanıcılarla buluşturan şirket, bugün Honor 90 serisine yeni bir model daha ekledi. Bir süredir çeşitli sızıntı ve söylentilerle gündemi meşgul eden Honor 90 GT, bugün düzenlenen etkinlikle resmen tanıtıldı.

Honor’un yeni amiral gemisi, son dönemde çıkan kayda değer amiral gemisi telefonlar gibi Snapdragon 8 Gen 3 kullanmıyor. Bunun yerine bir önceki neslin yıldızı olan Snapdragon 8 Gen 2’den güç alıyor. Ancak 90 GT, bir önceki neslin yonga setini kullanıyor olmasına rağmen etkileyici teknik özelliklere sahip. Bunun başında ise en üst versiyonunda bulunan 24 GB RAM geliyor. Telefonun bir diğer dikkat çekici özelliği de 100 W.

Honor 90 GT 2 1

Honor 90 GT, 6.7 inçlik AMOLED bir ekrana sahip. 1.200 x 2.664 piksel çözünürlükteki ekranın yenilenme hızı 120 Hz. Ekranın altında parmak izi sensörü, üstündeki nokta şeklindeki delikte ise 16 megapiksellik selfie kamerası yer alıyor. Arka kameraya geldiğimizde ise karşımıza çift kamera çıkıyor. Bu çift kameranın ana lensi 50 megapiksellik Sony IMX906. Ona 12 megapiksellik geniş açılı lens eşlik ediyor.

Telefonun en üst versiyonunda RAM kapasitesi 24 GB olsa da kullanıcılara daha düşük RAM kapasitesine sahip, daha ucuz versiyonlar da sunuluyor. En düşük versiyonda RAM 12 GB. Orta modelde ise 16 GB. Dahili depolama alanı konusunda ise üç seçenek sunuluyor: 256 GB, 512 GB ya da 1 TB.

Oppo Find X7’nin Tanıtım Görseli Sızdırıldı