Activision Blizzard yine cinsel taciz suçlamalarıyla gündemde

Activision Blizzard

Activision Blizzard bir kez daha cinsel taciz suçlamalarıyla gündemde. Oyun stüdyosuna dava açan kadınlara bir yenisi daha eklendi.

Activision Blizzard, oyun dünyasının en büyük stüdyoları arasında yer alıyor olsa da son dönemde oyunlarının başarısından ziyade cinsel taciz suçlamalarıyla oyun dünyasının gündemini meşgul ediyor. Hatırlayacağınız gibi 2021 yılında, iki yıllık bir soruşturmanın ardından şirketin üst düzey yönetiminde, özellikle kadın çalışanlara karşı son derece rahatsız edici davranışlar sergilendiği ortaya çıkmış, bu yüzden şirkete karşı bir soruşturma başlatılmıştı. O günden beri cinsel taciz suçlamaları ve uygun olmayan davranışlarla gündeme gelen stüdyo, bu hafta bir kez daha cinsel taciz suçlamalarıyla gündemde.

İsmini kamuoyuyla paylaşmayan Blizzard çalışanı bir kadın, şirkete karşı dava açtı. Activision Blizzard’a açılan bu davanın konusu ise artık kimseyi şaşırtmayacak şekilde cinsel taciz, cinsiyet ayrımcılığı ve mizojinizm.

blizzard 2

Bu yeni davada, davayı açan kadın, Activision Blizzard’ın eski yöneticilerinden Miguel Vega’nın kendisi yıllarca işyerinde taciz ettiğini söylüyor. Vega’nın izni olmadan kendisini ellediğini ve öpmeye çalıştığını, sık sık sözlü tacizde bulunduğunu ve bu tacizlerine izin vermesine karşılık zam alabileceğini söylediğini iddia ediyor. Davacı olan kadın, Vega’nın bu uygunsuz davranışlarını ilgili yöneticilere bildirdiğini ancak şirketin herhangi bir aksiyon almadığını söylüyor ki tacize göz yuman bu tutum daha önce başka davacılar tarafından da dile getirilmişti.

Görünen o ki stüdyoya karşı açılan davaların sonu gelmeyecek. Çünkü yıllarca devam eden kabul edilemez davranışlar nihayet gün yüzüne çıkıyor ve her açılan davayla birlikte şirketteki yozlaşmanın boyutu daha net bir şekilde anlaşılıyor.

iPhone 14 Plus beklentileri karşılayamadı