Sony Xperia 10 V görselleri sızdırıldı

Sony Xperia 10 V

Sony’nin bu yaz kullanıcılarla buluşturması beklenen yeni orta segment akıllı telefonu Sony Xperia 10 V’in tasarımını gözler önüne seren görseller yayınlandı.

Japon teknoloji devi Sony son dönemde akıllı telefon pazarında arka planda kalmış olsa da her yıl akıllı telefonlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Son orta segment akıllı telefonu Xperia 10 IV’ü geçtiğimiz yılın haziran ayında piyasaya süren Sony, bu yılın ilk yarısı bitmeden bu seriyi yenilemeye hazırlanıyor. Xperia 10 IV’ün halefi olan Sony Xperia 10 V için henüz resmi bir çıkış tarihi açıklanmamış olsa da telefonun çok yakında kullanıcılarla buluşması bekleniyor.

Sony henüz Xperia 10 V için resmi görselleri paylaşmamış olsa da güvenilir bir kaynak tarafından bugün sızdırılan görseller, telefonun tasarımını gözler önüne serdi. CAD’de hazırlanan bu konsept çizimleri, Sony’nin yeni telefonunun tasarımını detaylı bir şekilde gösteriyor.

Sony Xperia 10 V 2

Paylaşılan bu görseller, Sony Xperia 10 V’in tasarım olarak geçtiğimiz yılki modelden çok da farklı olmayacağını gösteriyor. Çünkü görselde gördüğümüz telefonun tasarımı, Sony Xperia 10 IV ile neredeyse birebir aynı. Tuşların yerinden kameranın tasarımına, hatta LED ışığının yerine kadar neredeyse her şey bir önceki modelle aynı kalmış gibi görünüyor.

Xperia 10 V ile Xperia 10 IV’ün boyutları da neredeyse aynı ama burada ufak farklar karşımıza çıkmaya başlıyor. Xperia 10 IV, 153 x 67 x 8.3 mm boyutlarındaydı. Xperia 10 V’nin boyutları ise 153.3 x 68.4 x 8.5 mm. Yani yeni model biraz daha büyük. Bu büyümenin kaynağının ekran boyutu olduğu düşünülüyor. Bu kez ekran boyutunun 6 inç yerine 6.1 inç olacağı belirtiliyor.

Sony Xperia 10 V

Xperia 10 V’deki en büyük değişiklik ses sisteminde olacak gibi görünüyor. Çünkü telefonun Xperia 10 serisinde stereo hoparlörler kullanan ilk model olacağı söyleniyor.

Xiaomi 13 Lite piyasaya sürüldü