Hogwarts Legacy için bekleyen PS4 sahiplerine kötü haber

Hogwarts Legacy

Büyük başarı yakalayan yeni Harry Potter oyunu Hogwarts Legacy’nin PlayStation 4, Xbox One ve Nintendo Switch’e geleceği tarih bir kez daha ertelendi.

Son dönemin en heyecanla beklenen oyunlarından biri olan Hogwarts Legacy, geçtiğimiz ay oyun severlerle buluştu. Birkaç kez ertelendikten sonra nihayet 10 Şubat’ta PC, PlayStation 5 ve Xbox Series X/S’e gelen yeni Harry Potter oyunu, oyun severler tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Çıktıktan sonra Steam’de en çok satanlar listesinin zirvesini kapan oyun, o günden beri de zirveden inmedi. Oyunun satışları şimdiden 15 milyona yaklaşmış durumda. Üstelik oyun bunu daha önemli bir kitleye ulaşmadan başardı. Çünkü oyunun eski nesil konsollara yönelik versiyonu hala çıkmış değil.

Hatırlarsanız Hogwarts Legacy’nin 10 Şubat’taki çıkışına kısa bir süre kala, oyunun PlayStation 4, Xbox One ve Nintendo Switch’e gelişinin gecikeceği söylentileri ortaya çıkmıştı. O dönemde gelen haberlerde, bu konsollara oyunun 4 Nisan 2023’te değil 25 Temmuz’da geleceği öne sürülmüştü. Daha sonar Avalanche Software bu konuyla ilgili bir açıklama yapmayınca erteleme iddialarının asılsız olduğu düşünüldü. Ancak bu hafta gelen bir açıklama, erteleme iddialarının hepten asılsız olmadığjnı gösteriyor.

Hogwarts Legacy 10 Şubat 2023'e ertelendi

Çünkü Avalanche Software, Hogwarts Legacy’nin PlayStation 4 ve Xbox One versiyonunun çıkışını gerçekten de erteledi. Sadece erteleme iddia edildiği kadar uzun olmadı. Normalde 4 Nisan’da PlayStation 4 ve Xbox One’a gelmesi beklenen oyun, bunun yerine 5 Mayıs’ta bu konsollara gelecek.

Avalanche Software tarafından hazırlanan Hogwarts Legacy, Harry Potter evreninde geçen bir RPG oyunu. Oyunu diğer Harry Potter oyunlarından ayıran en önemli özelliği ise açık dünya oyunu olması. 1800’lü yıllarda geçen bu oyunda oyun severler, Hogwarts Büyücülük Okulu’ndaki bir öğrenciyi kontrol ediyor ve bu büyülü dünyada özgürce dolaşıyor.

Samsung katlanabilir telefon pazarını domine ediyor