ZTE nubia Z50 Ultra resmen tanıtıldı

ZTE nubia Z50 Ultra

ZTE, yeni amiral gemisi akıllı telefonu nubia Z50 Ultra’yı resmen tanıttı. nubia’nın yeni telefonu dikkat çekici özelliklere sahip.

Çin merkezli telefon üreticisi ZTE, akıllı telefonlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Hatırlarsanız ZTE’nin nubia Z serisinin son üyesi nubia Z50, aralık ayında piyasaya sürülmüştü. Z50 serisini genişletmeye devam eden ZTE, dün de yeni amiral gemisi akıllı telefonu nubia Z50 Ultra’yı resmen tanıttı. nubia’nın yeni telefonu dikkat çekici özelliklerle geliyor.

Son dönemde çıkan üst segment akıllı telefonlar gibi nubia Z50 Ultra da Snapdragon 8 Gen 2 yonga setinden güç alıyor. Telefon, kullanıcılara üç farklı RAM seçeneğiyle sunuluyor. 8 GB RAM’e sahip versiyon, 256 GB depolama alanı ile geliyor. 12 GB RAM’e sahip versiyonda depolama alanı olarak iki seçenek bulunuyor: 256 ya da 512 GB. Son olarak 16 GB RAM’e sahip en üst versiyon 1 TB dahili depolama alanı ile geliyor. Telefon LPDDR5X RAM ve UFS 4.0 teknolojilerini kullanıyor.

nubia Z50 Ultra 3

Telefon, 6.8 inçlik AMOLED bir ekrana sahip. 2480 x 1116 piksel çözünürlükteki ekranın yenileme hızı ise 120 Hz. Ekran tasarımı özellikle yok denecek kadar ince ekran çerçevesiyle dikkat çekiyor. Telefonun yan tarafında bulunan kaydırmalı tuş sayesinde telefonda oyun modu açılabiliyor ya da bildirimlerin sessize alınması gibi diğer fonksiyonlar devreye sokulabiliyor. Telefon 5000 mAh’lık bir bataryadan güç alıyor.

nubia Z50 Ultra 2

Telefonun arka kamerasının ana lensi 64 megapiksellik 64MP Sony IMX787. 35mm kameralara benzer özellikler sunan bu lens nubia Z50’de de kullanılmıştı. Ona 64 megapiksellik periskop kamerası eşlik ediyor. Üçlü kameranın son lensi ise 50 megapiksellik geniş açılı lens. nubia Z50 Ultra’nın selfie kamerası ekranın altına gömülü tasarımıyla dikkat çekiyor. Neovision teknolojisi ile ekranın altına gömülen selfie kamerası 16 megapiksel.

Samsung katlanabilir telefon pazarını domine ediyor